SiolNET. Sportal Košarka
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Goran Dragić v eminentni druščini

3

termometer

Letošnje poletje bo na košarkarski tržnici lige NBA zelo pestro. Na njej se bodo lahko znašli številni košarkarski asi, med njimi pa bo tudi Slovenec Goran Dragić.

Do 30. junija se morajo košarkarji, ki imajo sicer še možnost koriščenja pogodbe za prihodnjo sezono, odločiti, ali bodo šli predčasno na tržnico ali ne. Če se ne bodo odločili za ta korak, pomeni, da bodo dobili v naslednji sezoni znesek, ki ga že imajo zapisanega v pogodbi. Lahko pa tvegajo, odidejo na tržnico in se dogovorijo za novo pogodbo in morebitni višji znesek. Pogovori za podpis nove pogodbe se bodo nato začeli 1. julija.

Takšno možnost ima Goran Dragić. Če se slovenski košarkar ne bi odločil za tržnico, bi v prihodnji sezoni prejel še plačo v višini 7,5 milijona ameriških dolarjev (6,7 milijona evrov), nato pa bi lahko sklenil novo. A ker ve, da lahko iztrži več, se bo že letos podal za bistveno višjimi zneski.

Njegov klub Miami Heat bo imel najboljše izhodišče, ko se bo podpisovalo novo pogodbo z njim, saj mu lahko za razliko od drugih klubov ponudi petletno pogodbo. Obeta se mu zajeten znesek, ki si ga je v zadnjih sezonah izboril na parketu, zato se je tudi odločil, da ne bo koristil zadnjega pogodbenega leta, kar je povsem razumljivo in edino pravilno.

Bo pa letos na tržnici zelo pestro. Starejši od bratov Dragić bi se lahko znašel v eminentni družbi, saj imajo takšno možnost kot on še Dwyane Wade, LeBron James, Kevin Love, Marc Gasol, LaMarcus Aldridge, Paul Pierce

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin