Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
17. 7. 2014,
11.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns Jure Zdovc svetovno prvenstvo

Četrtek, 17. 7. 2014, 11.48

8 let

Goran Dragić umirja žogico

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi mož slovenske košarkarske reprezentance je brez kančka dvoma Goran Dragić, okoli katerega bo selektor Zdovc gradil ekipo. Član Phoenix Suns verjame, da bodo s soigralci ustvarili pravo kemijo.

Po izvrstni sezoni v dresu Phoenix Suns je postalo jasno, da bo tudi v tej reprezentančni akciji Goran Dragić vlečni voz naše izbrane vrste na svetovnem prvenstvu v Španiji. Sprva je bilo še nekaj negotovosti zaradi njegovega gležnja, a se je na koncu odločil, da bo del zasedbe selektorja Jureta Zdovca.

Klubsko vodstvo se je dogovorilo s Košarkarsko zvezo Slovenije o načrtu priprav starejšega od bratov Dragić. Njegov urnik je predpisan, saj si pri Phoenixu želijo, da bi gleženj zdržal tudi med sezono. Saj se spomnite, koliko preglavic so mu povzročale tovrstne težave, a je kljub temu stiskal zobe in pomagal klubu.

"Mislim, da sem dovolj spočit. Doma je več dela. Košarko že kar pogrešam. Iz Los Angelesa je prišel trener in zadnje tri tedne sva trenirala. Na teh treningih ni bilo pretiranega veselja, ker je bilo vse individualno, zato komaj čakam, da začnemo igrati 5 na 5," je ob prihodu na reprezentančni zbor dejal Goran in se nato dotaknil gležnja: "Zelo težko rečem, kako bo. Ko ga bom obremenil na sto odstotkov, bo jasno. Zdaj ni nobenih težav. Klub mi je dal napotke, kako naj treniram. Zjutraj imam fitnes, zvečer pa trening z žogo. Če na začetku ne bom čutil nobenih težav, bom treniral kot vsi. To je najmanjša težava."

Pred začetkom akcije za svetovno prvenstvo se je njegovo ime omenjalo pri morebitni zamenjavi kluba. Želela si ga je Indiana: "Nič me ni bilo strah. Vedel sem, da ne bo nič."

Zdaj je napočil čas, da z reprezentančnimi kolegi ustvarijo pravo kemijo, ki jih bo nato ponesla na tekmah svetovnega prvenstva. Slovenija bo igrala v skupini D skupaj z Angolo, Avstralijo, Južno Korejo, Litvo in Mehiko. "Soigralce sem pogrešal. Povsem drugače je, če se z njimi družiš, kot če se slišiš le po telefonu oziroma SMS-sporočilih. Kemija med fanti nastaja na treningih, hodnikih, v sobah, na sestankih in potem delujemo kot ekipa," pravi Dragić.

Selektor Jure Zdovc je letvico pri ciljih postavil visoko, saj želi, da bi polfinale svetovnega prvenstva dodatno gnal reprezentante, da bi prišli v Španiji čim višje. "Polfinale je dosegljiv, a je veliko dejavnikov. Ob pogledu na trenutno zasedbo bom malce umiril žogo in rekel, da bo kar težko," pravi Gogi, ki bo naredil vse, da bo Slovenija na tretjem svetovnem prvenstvu čim višje.

Ne spreglejte