Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
8. 9. 2017,
16.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

3

Natisni članek

Istanbul Goran Dragić Goran Dragić EuroBasket 2017

Petek, 8. 9. 2017, 16.09

6 let, 6 mesecev

Goran Dragić: Tu smo, da spišemo pozitivno zgodbo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

3

Slovenija trening EuroBasket | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenija je pripravljena na Ukrajino. Kapetan Goran Dragić se zaveda, kaj bo treba narediti, da se bo v soboto v zgodnjih popoldanskih urah veselil preboja v četrtfinale. Misli mu uhajajo tudi onstran luže, saj se orkan Irma približuje Miamiju, kjer ima hišo.

Od našega poročevalca iz Istanbula. | Foto:

"Zvečer bomo imeli še sestanek. Na popoldanskem treningu smo delali nekaj njihovih akcij, se dogovarjali, kako bomo branili Ukrajince. Po prikazanem so povsem drugačna ekipa kot v Opatiji. Začeti bomo morali z veliko energije in pritiskati nanje. Če bomo pravi, bo v redu," je bil kapetan Goran Dragić optimističen po zgodnjepopoldanskem treningu.

Prav ob tej uri (11.30) bo naša reprezentanca v soboto igrala dvoboj osmine finala proti Ukrajini. Na pripravljeni tekmi v Opatiji je Slovenija slavila zmago z 78:67, Dragić pa je takrat igral le slabih 13 minut.

Naš fotograf Vid Ponikvar je pobližje spremljal trening slovenske reprezentance

Fotogalerija
1 / 21

"Igrati moramo našo igro, takšno, ki smo jo pokazali v Helsinkih"

Slovenija je na papirju favorit, to pa bodo izbranci Igorja Kokoškova skušali zdaj pokazati na parketu dvorane Sinan Erdem: "Ukrajinci nimajo radi kontakta. Fizično moramo v obrambi trdo začeti. So zelo visoki. Ustaviti moramo njihove izpeljanke za strelce in centre. Ni pretirano zapleteno, a če nisi pozoren, se lahko hitro ujameš. Igrati moramo našo igro, takšno, ki smo jo pokazali v Helsinkih – hitro, agresivno."

Gogi pravi, da je vzdušje v reprezentanci odlično, s fanti pa že komaj čakajo na tekmo. Malce negotovosti je vneslo le dejstvo, da niso preizkusili velike dvorane. Po včerajšnjem prihodu v Istanbul namreč v poznih večernih urah niso šli na trening, ki jim ga je namenil organizator, in so raje trenirali v hotelskem fitnesu.

Spisati pozitivno zgodbo

"Če bomo pravi, bo v redu," daje kapetan Goran Dragić jasno vedeti, da se bodo morali Ukrajine lotiti na enak način kot Francije v zadnjem krogu v Helsinkih. | Foto: Vid Ponikvar "Če bomo pravi, bo v redu," daje kapetan Goran Dragić jasno vedeti, da se bodo morali Ukrajine lotiti na enak način kot Francije v zadnjem krogu v Helsinkih. Foto: Vid Ponikvar Danes so trenirali v pomožni dvorani, a to ne bo vplivalo na energijo Slovenije. "Leta 2010 sem že bil tukaj na svetovnem prvenstvu in poznam dvorano, tudi to pomožno, za trening. Spomini so lepi. Takrat je bilo zelo veliko navijačev. Tu smo, da spišemo zgodbo. Upamo, da bo šlo v pozitivno smer," pravi prvi mož slovenske reprezentance.

Kakor vsi v reprezentanci se tudi on bistveno bolje počuti v Istanbulu, saj so temperature za približno 15 stopinj Celzija višje kot v Helsinkih: "Zagotovo je lažje. Na Finskem je bilo hladno, tu smo v kratkih hlačah in kratkih rokavih. Bomo videli, kako se bo razpletla prva tekma, nato pa bomo govorili o vtisih."

"Ljudje se pripravljajo na najhujše"

Čeprav je povsem osredotočen na evropsko prvenstvo in obračun osmine finala proti Ukrajini, so v njegovih mislih tudi ZDA. Orkan Irma, ki je pustošil po Karibskem morju, se približuje Floridi in njegovemu Miamiju, kjer ima hišo.

"Hiša je zavarovana, a si vseeno ne bi želel, da bi se kaj zgodilo. Najpomembneje je, da so ljudje na varnem. Evakuacije so. Trgovine so prazne. Ni več vode. Vse je pošlo. Ljudje se pripravljajo na najhujše, a upam, da do tega ne bo prišlo. V Miamiju imam veliko prijateljev. Spremljam, kaj se dogaja. Upam, da zaradi enega izmed največjih orkanov v zgodovini ne bo žrtev. Upam, da so šli na varno. To ni šala. Že lani sem to občutil na lastni koži, čeprav k sreči ni bilo nič hujšega," se je o tej temi razgovoril Dragić.

Ne spreglejte