Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
2. 9. 2014,
7.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Slovenija Južna Koreja Litva

Torek, 2. 9. 2014, 7.42

7 let, 12 mesecev

Goran Dragić slovenski Houdini

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Gonilni člen slovenske košarkarske reprezentance je pričakovano Goran Dragić, ki je pravi vodja na parketu. Danes bo padel v korejske roke, a bo tudi za te našel rešitev.

"Svoj cilj proti Mehičanom smo izpolnili. Od prve minute naprej smo igrali zelo agresivno. Gledali smo prvi polčas proti Litvi, ko so zelo dobro odprli tekmo. Dejali smo si, da se nam to ne sme zgoditi. Zoki (brat Zoran, op. p.) je zadeval neverjetno. Zelo sem vesel te zmage. Zdaj prihajata na papirju dve lažji ekipi, a se bomo morali potruditi po najboljših močeh," se je Goran Dragić uvodoma dotaknil zmage proti Mehiki.

Dobrodošlo je videti, da lahko slovenska reprezentanca tudi kakovostne ekipe premaga s takšno razliko. Na koncu je bilo 89:68: "Mehičani niso slabi. Oni bodo šli iz te skupine naprej. Litovcem so povzročali veliko skrbi. Po resnici povedano, sem pričakoval malce težje tekmo. Zunanja linija jim je morda malce zatajila. Ampak to je zaradi nas, ker smo dobro igrali."

Rešiti se bo moral številnih korejskih rok

Po dnevu počitka, ki je dobro del tudi njemu, saj fizično, kot pravi sam, še ni tisti pravi, je obrnil poglavje knjige svetovnega prvenstva na stran, kjer piše Južna Koreja. Gogi verjame, da se bodo Azijci dobro pripravili nanj in ga v obrambi podvajali, česar je že nekako navajen, a lahko verjamemo, da se bo kot legendarni Houdini tudi tokrat nekako izmuznil iz vseh primežev. Zato pa je z 19,5 točke na tekmo prvi strelec reprezentance: "Dobro, sem se že navadil na podvajanje. Grem preprosto okoli njih (smeh, op. p.). S takšnimi obrambami sem se že srečeval v ligi NBA, vendar je tam malce lažje, ker je igrišče večje in košarkarji ne smejo biti v raketi."

Slovenska reprezentanca je imela na uvodnih pomembnih obračunih izjemno dober odstotek meta iz igre. Za tri točke so izbranci Jureta Zdovca metali 47- (20/42), za dve pa kar 65-odstotno (46/71). "Prva tekma nam je dala samozavest. Nismo vedeli, kako bo. Ko smo prišli na teren, smo se razleteli. Vsi smo pozitivni in verjamemo, da smo boljši od preostalih ekip. Ko imaš samozavest, ti gre vse dobro. Mislim, da je pomembna obramba. Ko jo dobro igramo, pridejo do izraza protinapadi. Šele takrat nas je težko zaustaviti. Imamo vse, protinapade, trojke in še obrambo," pravi kapetan naše reprezentance.

Moramo slediti načrtu, ki nam ga bo postavil Jure Zdovc

Tudi on se zaveda, da bo zadnja tekma skupinskega dela proti Litvi, ki je zaradi poškodbe odličnega organizatorja igre Mantasa Kalnietisa nekoliko oslabljena, najverjetneje odločala o prvem mestu: "Najprej mora Litva igrati še z Avstralijo, nato bomo vedeli malce več. Dobrodošlo je, ker zadnji dan skupinskega dela igramo povsem zadnji. Tako bomo lahko malce več vedeli, kaj in kako."

Sicer pa Gogi pravi, da morajo vsi reprezentanti razmišljati le o sebi, saj bodo le tako napredovali iz tekme v tekmo: "Moramo slediti načrtu, ki nam ga bo postavil Jure Zdovc."

Ne spreglejte