Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 11. 2017,
21.51

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

1

Natisni članek

Erik Spoelstra dobrodelnost Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA

Ponedeljek, 27. 11. 2017, 21.51

6 let, 4 mesece

Planet TV na obisku pri slovenskem NBA-jevcu

Pred Goranom Dragićem še en velik cilj: Trdo sem delal, zakaj pa ne? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

1

Goran Dragić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ta trenutek edini slovenski košarkar v ligi NBA Goran Dragić je v zadnjih dneh znova blestel in bil izbran za najboljšega igralca tedna vzhodne konference. Po veliki zmagi proti Bostonu sta pod njegovim vodstvom padla še Minnesota in Chicago. O cilju, ki ga najbolj motivira, počutju v moštvu, kapetanski vlogi, dobrodelnosti, pa tudi reprezentančno prihodnost, je v Miamiju spregovoril za Planet TV.

Igralec tedna vzhodne konference

Goran Dragić je pretekli teden navduševal proti Bostonu, Minnesoti in Chicagu. S svojimi predstavami je prepričal in bil izbran za igralca tedna vzhodne konference lige NBA.

Slovenski košarkar je trenutno sredi jubilejne desete sezone lige NBA. Lani je bil najboljši strelec Miamija, tudi letos je najbolj konstanten član ekipe. Oktobra ga je doletela še izjemna čast, postal je kapetan Vročice.

"Kaže, da igralci, trener, klub verjamejo vame"

"Je ekipni igralec, ki bi naredil vse za soigralce v slačilnici in za to organizacijo," o 31-letnem Slovencu pravi trener Eric Spoelstra. | Foto: Guliverimage/Getty Images "Je ekipni igralec, ki bi naredil vse za soigralce v slačilnici in za to organizacijo," o 31-letnem Slovencu pravi trener Eric Spoelstra. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Pomeni mi veliko, kaže, da sem na pravi poti, da sem trdo delal, da igralci verjamejo vame, tudi trener in klub. A zdaj se ne smem ustaviti. Moram se še bolj dokazovati. Je nekaj novega, a sem na točki kariere, ko imam dovolj izkušenj, da lahko to naredim," o kapetanski vlogi pravi 31-letnik, ki mu je vodstvo ekipe s Floride, kjer je vse od februarja 2015, zelo hitro zaupalo pomembno vlogo.

"Je zelo konstanten. Vsak dan kaže pravi odnos. Je ekipni igralec, ki bi naredil vse za soigralce v slačilnici in za to organizacijo. Izpostavlja se nevarnosti, vsak igralec v naši slačilnici bi tako zanj naredil vse, saj se razdaja in je podrejen ekipi," o Ljubljančanu z izbranimi besedami govori trener Miami Heat Erik Spoelstra.

Goran Dragić o kapetanski vlogi, klubskih ciljih, reprezentanci ...

Še en velik cilj

Dragić je septembra Slovenijo na parketu vodil do presenetljivega naslova evropskega prvaka. Pred njim je zdaj le še en velik, tokrat klubski cilj v karieri.

"Vsekakor si želim nekega dne osvojiti prstan v ligi NBA. Menim, da je to najtežja naloga v košarki v mojem življenju. A zakaj ga ne bi osvojil? Vedno sem verjel v te sanje, vedno sem trdo delal in upam, da se bo to nekega dne izpolnilo," želja v najkakovostnejši košarkarski ligi ne skriva Dragić, ki je po evropskem prvenstvu dejal, da se poslavlja od slovenskega dresa.

Ta trenutek ne, a po sezoni …

Še kdaj za slovensko reprezentanco? | Foto: Vid Ponikvar Še kdaj za slovensko reprezentanco? Foto: Vid Ponikvar

Je odločitev dokončna? "Bomo videli. Vse je še nekako odprto. V tem trenutku vsekakor ne vidim vrnitve, saj je psihično in fizično prenaporno. A po koncu sezone, ko si dva ali pa tri mesece prost tekem, je mogoče vse."

Vesel, da lahko pomaga tistim, ki nimajo

Dragića je ekipa Planet TV v Miamiju spoznala še po drugačni, dobrodelni plati. Moštvo Miami Heat je pred velikim ameriškim praznikom zahvalnim dnevom obiskalo bližnji center za pomoč socialno ogroženim, kjer je bilo mogoče zlahka videti, kako tanka je v ZDA meja med bliščem in bedo.

Dragić o dobrodelni plati pri Miami Heat:

Ekipa Miami Heat je na zahvalni dan hrano delila že 26. leto zapored. Letos so s toplimi obroki nahranili 600 družin.

"Veseli me, ko vidiš, kako to vpliva na otroka, ko vidiš nasmeh, kako ljudje cenijo, da smo prišli, jim zaželiš srečo in upaš, da se bo njihova pot obrnila na bolje. Ljudje, ki nimajo veliko, se lahko tukaj srečajo in pojedo kaj dobrega," se Gogi rad udeleži podobnih dobrodelnih akcij. Vsaj 12 tovrstnih dogodkov organizira Miami, med drugim bodo obiskali bolnišnice, šole, košarkarske kampe. Vse to z namenom, da razveselijo čim več ljudi.

Ne spreglejte