Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
3. 9. 2016,
21.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,58

1

Natisni članek

EuroBasket 2017 kvalifikacije Goran Dragić Goran Dragić Bolgarija Slovenija

Sobota, 3. 9. 2016, 21.28

6 let, 6 mesecev

Goran Dragić izmučen, a hkrati vesel

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,58

1

Dve tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in dve zmagi slovenske košarkarske reprezentance. A je bila druga (83:78) bistveno težje priigrana. Bolgari so Goranu Dragiću in soigralcem, ki so na koncu le upravičili vlogo favorita, grenili življenja.

Goran Dragić je pokazal dva obraza. V drugem polčasu je bil pravi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Goran Dragić je pokazal dva obraza. V drugem polčasu je bil pravi. Foto: Grega Valančič/Sportida

Izbranci Igorja Kokoškova so v prvi četrtini zaigrali tako, kot je večina od njih pričakovala. Bolgare so sredi Botevrgada stisnili v kot in povedli z 20:6, ob koncu prvih desetih minut pa vodili z 22:8.

Ko je bilo videti, da bodo slovenski košarkarji gostitelje nadigrali, so si privoščili prevelik padec in tekmecu dovolili, da se je vrnil v igro (35:38).

Kako na EuroBasket 2017?

Na evropsko prvenstvo bo odpotovala najboljša reprezentanca iz skupine ter štiri najboljše drugouvrščene ekipe iz sedmih kvalifikacijskih skupin. Slovenija nastopa v skupini E skupaj z Bolgarijo, Kosovom in Ukrajino.

Šepala je organizacija napadov, tisti, ki so zadolženi za prenos žoge, pa v tem delu igre niso bili navdahnjeni. Kapetan Goran Dragić v prvem polčasu sploh ni dosegel točke.

Preberi tudi:
Kvalifikacijska skupina E za EuroBasket 2017

Kar 23 izgubljenih žog, razpoloženi Murić, Dragić izmučen

Edo Murić je tekmo končal pri 19 točkah in osmih skokih, Gašper Vidmar pa pri 12 točkah in devetih skokih. | Foto: Vid Ponikvar Edo Murić je tekmo končal pri 19 točkah in osmih skokih, Gašper Vidmar pa pri 12 točkah in devetih skokih. Foto: Vid Ponikvar Zato pa je prvi mož naše reprezentance zaigral podjetneje v nadaljevanju in v naslednjih dvajsetih minutah dosegel 20 točk, pohvalil pa se je še z devetimi podajami, ni pa mogel biti zadovoljen s sedmimi izgubljenimi žogami.

Odličen začetek drugega polčasa, ko je Slovenija vodila s 50:36, je imel dovolj trdno osnovo, da bi lahko slovenski igralci spet zlomili tekmeca. A so žilavi Bolgari pokazali ves svoj kakovostni spekter, se vrnili in celo pri 65:64 povedli.

Ključna pa je bila trojka Klemna Prepeliča ob vstopu v zadnjo minuto, ko je zadel za končnih 83:78.

Tako kot proti Kosovu je bil spet zelo razpoložen za igro Edo Murić, ki je bil z 19 točkami drugi strelec, v statistiko pa vpisal še osem skokov.

"Igrali smo zelo neorganizirano, kar je predvsem moja napaka"

"Pomembna je zmaga. Spočiti se moramo, v sredo nas čaka izjemno pomembna tekma," pravi Gogi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Pomembna je zmaga. Spočiti se moramo, v sredo nas čaka izjemno pomembna tekma," pravi Gogi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Zakaj se je Slovenija tako mučila z Bolgari, je treba vzrok ob slabše organiziranemu napadu iskati tudi v izgubljenih žogah. Kar 23 so jih podarili. So pa zato s 44:25 dobili skok.

"Po takšni tekmi sem izmučen. Igrali smo zelo neorganizirano, kar je predvsem moja napaka. Moral bi nekako umiriti igro, a je bilo to zelo težko, saj so Bolgari v obrambi vseskozi podvajali. Mi bi morali najti to prvo podajo iz podvajanja, ampak nam ni uspevalo najbolje. Videli smo, da lahko napravimo razliko, kadarkoli želimo, a kaj ko nato pademo. Zmage sem zelo vesel, saj je bilo to gostovanje zares težko. Bolgari so zadevali nore mete za tri točke, a tako pač je. Spočiti se moramo, oditi domov, v sredo pa nas čaka zelo pomembna tekma z Ukrajino," je po tekmi povedal slovenski kapetan.

Ne spreglejte