SiolNET. Sportal Košarka
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Goran Dragić in Luka Dončić brez konkurence

0

termometer

 | Foto:
Ob koncu leta 2015 so znani najboljši košarkarji in trenerji, ki so jih določili strokovni delavci - trenerji, člani Združenja košarkarskih trenerjev Slovenije.

Dragiša Drobnjak bo nagrado prevzel pred začetkom članske tekme All-Stars 2015, Goran Dragić ob prvem prihodu v Slovenijo, Luka Dončić pa jo je že prejel, se z njo fotografiral in vse ljubitelje slovenske košarke prav lepo pozdravlja.

Goran Dragić je nesporno naš najboljši košarkar. V letu 2015 je iz Phoenixa prestopil v Miami Heat, ga tudi po izostanku Chrisa Bosha skoraj popeljal do končnice, s 16,6 točke in 5,3 podaje na tekmo pa napovedal podpis največje pogodbe v slovenskem športu. Ta mu je pripadla po letih odrekanja, napornega dela in dobrih iger v številnih klubih ter državni vrsti, v kateri je moral nastop letos, prvič v svoji devetletni članski reprezentančni karieri, zaradi številnih dejavnikov odpovedati. Kljub temu je Goran pravi vzor za mlade košarkarje in igralec, ki bo še naprej ključen za junake.

Luka Dončić je mladi slovenski up št. 1, ki je v sezoni 2014/15 s 16 leti, dvema mesecema in dvema dnevoma kot najmlajši igralec v zgodovini Real Madrida nastopil na parketu članskega državnega prvenstva Španije. V tej sezoni je celo reden član dvanajsterice ekipe, na tekmo španske lige v povprečju igra petnajst, v Evroligi pa dvanajst minut. V tem času veliko pripomore k uspehom madridskega velikana, z lepimi potezami pa polni kanale na YouTubu. S svojimi igrami dokazuje, da je daleč najboljši košarkar svojega letnika v Evropi, ob še naprej pravem strokovnem delu, razvoju ter razumevanju medijev in javnosti pa ga čaka vrhunska kariera.

Dragiša Drobnjak je bil eden najpomembnejših košarkarjev pri pohodu Tajfuna na vrh Lige Telemach in osvojitvi Superpokala Slovenije 2015. Poleg 10,9 točke in 5,8 skoka, ki jih je v povprečju dosegal v državnem prvenstvu 2014/15, je njegov prispevek k moštvu mentorska vloga, ki si jo je prislužil z neprecenljivimi izkušnjami in avtoriteto. Drobnjak je tudi v novi sezoni nepogrešljiv član zasedbe Dejana Mihevca, ki bi ga v svoji ekipi z veseljem videl marsikateri trener.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin