Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
14. 11. 2016,
12.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,30

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić poškodba Miami Heat kriza

Ponedeljek, 14. 11. 2016, 12.40

6 let, 7 mesecev

Goran Dragić doživlja dvojno krizo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,30

Foto: Reuters

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić se je znašel v položaju, o katerem pred sezono ni hotel razmišljati. Poškodovan je, moštvo Miami Heat pa je po osmih tekmah pri vsega dveh zmagah.

Uvod v sezono je bil spodbuden, saj je Miami na gostovanju s 108:96 premagal Orlando, naslednji dvoboji pa se večinoma niso končali po željah Vročice.

Po osmih tekmah so košarkarji iz Miamija pri vsega dveh zmagah in šestih porazih. Zmagali niso že štiri tekme zapored, kar jih uvršča na rep vzhodne konference lige NBA.

Le Philadelphia ima zmago manj. Nič ne kaže na to, da bo Miami zmagal na naslednji tekmi, saj bo gostoval pri San Antonio Spurs, povrhu vsega pa bo spet manjkal Goran Dragić. Gogi je na prvem obračunu teh dveh ekip v novi sezoni dosegel 25 točk, a so Spurs na Floridi kljub temu zmagali z rezultatom 106:99

Želel si je v ekipo z visokim dometom, a je v tej sezoni pri vsega dveh zmagah

Na prvi tekmi te sezone proti San Antoniu je dosegel 25 točk, danes ne bo pomagal. | Foto: Reuters Na prvi tekmi te sezone proti San Antoniu je dosegel 25 točk, danes ne bo pomagal. Foto: Reuters Slovenski košarkar trenutno ne preživlja lepih trenutkov. Po slabšemu začetku sezone mu je načrte prekrižala poškodba gležnja. Za zdaj še ni znano, kdaj se bo lahko vrnil na parket, izpustil pa je že dvoboj z Utahom.

Razmerje zmag in porazov 2:6 je dodaten razlog za slabše počutje. Lani je v Miami pripotoval, da bi bil v ekipi, ki bi se potegovala za najvišja mesta v ligi NBA.

Potem ko sta odšla Dwyane Wade in Luol Deng in se je Miami zaradi zdravstvenih težav odrekel Chrisu Boshu, je postalo jasno, da spremenjena zasedba ne bo mešala štren pri vrhu.

Kako se bo sezona Gorana Dragića razpletla?

  • Z Miamijem se bo pobral in uvrstil v končnico
    15,79 %
    66 glasov
  • Menjali ga bodo in jo bo končal v drugem klubu
    28,95 %
    121 glasov
  • Z Miamijem končnice ne bo videl
    55,26 %
    231 glasov
Oddanih 418 glasov

Ob takšnem nadaljevanju bo tudi vstop v končnico splaval po vodi.

Pred sezono so ga povezovali z drugim klubom

Bo Goran Dragić dočakal klub, v katerem se bo potegoval za najvišja mesta v ligi NBA? | Foto: Reuters Bo Goran Dragić dočakal klub, v katerem se bo potegoval za najvišja mesta v ligi NBA? Foto: Reuters "Kot ekipa nismo dolgo skupaj in nimamo košarkarjev, ki bi prevzeli nadzor nad tekmo," je dal Josh Richardson jasno vedeti, da moštvo še ni takšno, kot si skupaj s trenerjem Ericom Spoelstro želijo.

Prvi mož stroke bi rad videl hitro igro svojih košarkarjev, ki za zdaj igrajo z rahlo zavoro.

Kapetan slovenske košarkarske reprezentance v tem trenutku doživlja dvojno krizo, saj ne more pomagati ekipi, ki povrhu vsega v novem tekmovalnem obdobju (še) ni uspešna.

Pred sezono ni bilo malo takšnih, ki so ga videli v kombinacijah z drugimi klubi, zlasti v povezavi s Sacramento Kings in kot menjavo z Rudyjem Gayem. Nekateri novinarji čez lužo so dali vedeti, da ob slabšem začetku Miamija obstaja možnost za Dragićev odhod v drug klub.

S to potezo bi se Miami rešil njegove plače (14,7 milijona evrov) in se močno pomladil. Poleti 2017 bi tako v ekipo lahko pripeljali celo dve zveneči imeni, zlasti če bo februarja iz proračuna dokončno odpadel Bosh, ki ima z 22 milijoni najvišjo plačo.

Ne spreglejte