Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
14. 3. 2017,
20.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

1

Natisni članek

Miami Heat NBA Goran Dragić Goran Dragić

Torek, 14. 3. 2017, 20.55

6 let, 6 mesecev

"Gogi" odprl oko in napovedal vrnitev

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

1

Modrica pod desnim očesom še vedno opominja na nedavno poškodbo, a slovenski legionar v taboru severnoameriškega poklicnega košarkarskega moštva Miami Heat Goran Dragić je napovedal vrnitev pod koše.

Goran Dragić se vrača pod koše. | Foto: Getty Images Goran Dragić se vrača pod koše. Foto: Getty Images

Ko se bo Miami, ki se bo v zadnjem mesecu rednega dela podal v oster boj za preboj med osmerico vzhodne konference in s tem končnico lige NBA, v sredo pomeril s Pelikani iz New Orleansa, bo lahko računal tudi na pomoč slovenskega reprezentanta Gorana Dragića.

Ljubljančan je namreč v nedeljski tekmi s Torontom prejel močan udarec v desno oko in po vsega 17 minutah igre obsedel na klopi. Tudi po prespani noči je bila oteklina tako huda, da je oko ostalo zaprto, zato soigralcem ni mogel pomagati na tekmi z Indiano (98:102).

Zdaj se vrača v kader, po opravljenem torkovem treningu trdno odločen, da proti dvanajsti ekipi zahodne konference upraviči vlogo enega od nosilcev igre nekdanjega prvaka lige NBA.   

Brez "Gogija": ena zmaga, osem porazov

Fotografije z boksarsko zaprtim očesom so v nedeljo in ponedeljek postale pravi spletni hit. Po hlajenju, dolgotrajnih masažah in novi prespani noči pa je najboljši Slovenec v ligi NBA "spregledal".

"Vid je še vedno nekoliko zamegljen, a je že krepko boljši. Zanesljivo bom igral," je ameriškim novinarjem po torkovem treningu zaupal 30-letni Ljubljančan, ki je v zadnjih tednih prerodil igro Miamija. Ta se je vrnil v boj za končnico. Po 67 odigranih tekmah ima namreč na desetem mestu lestvice enako število zmag kot Milwaukee (s tekmo manj) in Chicago ter le eno manj od sedmega Detroita, zato bo zdaj pomembna vsaka zmaga.

Z Dragićem je pot do teh občutno lažja. Kako pomemben je za ekipo Miami Heat, dokazuje podatek, da so njegovi soigralci v tej sezoni na devetih tekmah brez njegove pomoči vknjižili vsega eno zmago. Vse od "Gogijevega" prihoda na Florido sredi sezone 2014/15 pa znaša to razmerje devet zmag na 32 tekmah.

V Slovenijo se ne želi vrniti že aprila. | Foto: Getty Images V Slovenijo se ne želi vrniti že aprila. Foto: Getty Images

Dragićeve številke

20,1
točke, 4,8 skoka in 6 asistenc na tekmo – povprečje v sezoni 2016/17
Ne spreglejte