Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 6. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Cleveland Cavaliers Golden State Warriors Steve Kerr NBA Liga NBA Kevin Durant LeBron James Stephen Curry

Ponedeljek, 5. 6. 2017, 7.00

6 let, 7 mesecev

Liga NBA, 4. junij (finale)

Prvaki lige NBA v resnih težavah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Kevin Durant Golden State | Foto Reuters

Foto: Reuters

V velikem finalu lige NBA se še naprej smeji košarkarjem Golden State Warriors. V drugi tekmi so na domačem parketu odpravili Cleveland Cavaliers s 132:113 in osrečili trenerja Steva Kerra, ki se je po daljši odsotnosti vrnil na klop. Najboljši strelec srečanja Kevin Durant se je vpisal v zgodovino, trojna dvojčka sta dosegla Stephen Curry in LeBron James.

Občinstvo v Oaklandu je prišlo na svoj račun v noči na ponedeljek, ko je Golden State brez večjih težav vpisal drugo zmago v finalu lige NBA. Bojevniki so premagali branilce naslova iz Clevelanda s 132:113, ki ponovno niso našli pravega orožja, kako ustaviti najbolj razigrane strelce v vrstah Golden Stata. Golden State lahko postane prva ekipa v zgodovini lige, ki bi do naslova prišla brez izgubljene tekme v končnici. 

Gostitelji so že v uvodni tretjini dosegli kar 40 točk, povedli za šest točk in ohranili prednost vse do konca. Prvi polčas, v katerem si je Stephen Curry privoščil šest izgubljenih žog, so dobili s 67:64. Na koncu so tekmece iz zvezne države Ohio odpravili za 19 točk in podvojili vodstvo v finalni seriji na 2:0. "Smo mladi. Smo lačni in igramo dobro košarko," je povedal vroči ostrostrelec Curry (32 točk) in dodal: "Pred seboj imamo lepo priložnost in narediti moramo vse, da jo izkoristimo."

Vrhunci druge finalne tekme v Oaklandu:

Veselje po drugi domači zmagi, s katero so se približali velikemu naslovu, je bilo še slajše, saj se je na klop vrnil trener Steve Kerr. Zaradi poškodbe hrbta je izpustil 11 srečanj, tokrat pa je poveljeval izbrancem z neposredne bližine igrišča. "Lepo se je vrniti," je sporočil strateg, ki je pred leti blestel in osvajal naslove v dresu Jordanovega Chicaga.

Lani je v finalu povedel proti Clevelandu z 2:0 v zmagah, a nato ostal brez naslova. ''Zdaj nas čakata tekmi v Clevelandu. Tu se je odločalo finale lani, zato nas zanima le naslednja tekma," je sporočil Kerr.

Durant je s svojo statistiko postavil novi mejnik v finalu lige NBA:

Prvi strelec srečanja je bil Kevin Durant, ki se je izkazal že na prvi tekmi. Dosegel je 33 točk, eno več od soigralca Curryja. Pri gostih je bil najbolj razigran prvi zvezdnik LeBron James, ki je podobno kot Curry vknjižil trojni dvojček, a njegovi ekipi ni pomagal do boljšega rezultata.

James: Trenutno mi to ne pomeni prav nič

To je bil že njegov osmi "triple-double" v finalu lige NBA. Toliko jih je zbral le še legendarni zvezdnik Los Angeles Lakers Magic Johnson. "Trenutno mi to ne pomeni prav nič. A glede na to, da je Magic eden najboljših igralcev vseh časov, bom po koncu karieri ponosen tudi na ta dosežek," je takoj po tekmi dejal James.

Šele drugič v zgodovini finalov zgodilo, da sta dva igralca na isti tekmi dosegla trojna dvojčka. Bilo je to davnega 1970; na eni strani Walt Frazier za New York, na drugi pa za Milwaukee Lew Alcindor, kasneje znan kot Kareem Abdul-Jabbar.

Kevinu Durantu je za izvrstno predstavo čestitala tudi mati Wanda. | Foto: Reuters Kevinu Durantu je za izvrstno predstavo čestitala tudi mati Wanda. Foto: Reuters

Tretja finalna tekma bo v Clevelandu v noči na četrtek po slovenskem času. Warriors se v tretjem zaporednem finalu potegujejo za drugi naslov, Cleveland pa kljub zaostanka ne namerava obupati, saj je lani prišel do končne zmage, potem ko je zaostajal že 0:2 in 1:3 v zmagah.


Ne spreglejte:

Podrobna statistika iz lige NBA

Liga NBA, 4. junij (finale):

Golden State Warriors : Cleveland Cavaliers 132:113 /2:0/
Durant 33 (met iz igre 13/22), 13 sk., 6 podaj, 5 blokad, Curry 32 (met za tri 4/11), 11 podaj, 10 sk., 8 izg. žog, Thompson 22 (met iz igre 8/12), 7 sk., Green 12, 6 sk., 6 podaj, Livingston in Clark 10; James 29 (met iz igre 12/18), 14 podaj, 11 sk., Love 27 (met iz igre 12/23), 7 sk., Irving 19 (met iz igre 8/23), 7 podaj 

/ / - izid v zmagah, igra se na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte