Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
18. 11. 2011,
14.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NBA Evroliga

Petek, 18. 11. 2011, 14.01

8 let

Farmar v Maccabiju postaja boljši košarkar

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Postajam boljši košarkar. Uporabljam možgane in to je moje najmočnejše orožje," o igranju za Maccabi pove Jordan Farmar, "zaklenjeni" igralec kluba lige NBA New Jersey Netsov.

Medtem ko večina NBA-košarkarjev čaka na razplet "lockouta", je Jordan Farmar z odličnimi igrami za Maccabi postal nova zvezda evrolige. Ekipi iz Tel Aviva je do štirih zmag na dosedanjih petih evroligaških tekmah pomagal s povprečjem 13,4 točke in 4,6 skoka (prejšnjo sezono je imel v NBA povprečje 9,6 točke in pet skokov na srečanje).

"Želel sem si igrati na visokem nivoju in to nekje, kjer se cenijo zmage," pripoveduje Joran Farmar, nekdanji član Los Angeles Lakers, s katerimi je osvojil dva šampionska prstana, in trenutno "zakljeni" košarkar New Jersey Nets. "Fantje bi radi igrali ligo NBA in sam sem eden od teh. Sam sem zdaj v drugačni situaciji, saj se tu počutim zelo dobro, a še vedno ni tako, kot če imaš redno delo v Ameriki." Po koncu "lockouta" se Jordan namerava vrniti v New Jersey, za katerega verjame, da bo kmalu prišel iz rezultatske krize.

Farmar bi v tej sezoni lige NBA zaslužil štiri milijone dolarjev, zdaj pa v Izraelu dobiva 35 tisočakov mesečno. Pravi, da v pogajanjih z vodstvom lige NBA in klubi igralci ne bodo popustili: "Pripravljeni smo na bitko. Želimo igrati pod poštenimi pogoji."

"Postajam boljši košarkar. Bolj kot karkoli uporabljam možgane in to je moje najmočnejše orožje," je v pogovoru za Reuters dejal 25-letni Farmar, ki je najboljšo tekmo sezone odigral proti Real Madridu, ko je dosegel 27 točk. "Los Angeles sem zapustil, ker sem želel igrati več in to priložnost dobivam tudi v Maccabiju."

Maccabi je proti podpisovanju košarkarjev za čas "lockouta", a je pri Farmarju naredil izjemno, saj gre za juda, del njegove družine pa tudi živi v Izrealu. "Če se bo moral vrniti v NBA, nam bo zelo težko. V ekipi bo nastala velika luknja," o pomembnosti Jordana za izrealsko moštvo, ki je lani izgubilo finale evrolige, pove trener David Blatt. Za zdaj mu ni treba skrbeti, saj prav nič ne kaže, da bi se NBA začela. Blatt pravi, da dodatnih NBA-igralcev ne bodo pospisovali, pa vendarle se govori, da se v svoj matični klub vrne Omri Casspi.

Vselej nas zanima primerjava evropske in NBA-košarke. Kaj poreče Farmar? "Tudi tukaj imajo fantje svoje kvalitete in so zelo dobri košarkarji. Igrajo zelo borneno in fizično. Košarka se igra na visokem nivoju."

Ne spreglejte