Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 3. 2023,
22.40

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Barcelona Mike Tobey Valencia Klemen Prepelič Partizan Crvena zvezda Evroliga

Petek, 3. 3. 2023, 22.40

1 leto, 1 mesec

EVROLIGA, 26. KROG

Tobey do visoke zmage, visok poraz za Prepeliča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Mike Tobey evroliga Barcelona | Mike Tobey je dosegel pet točk. | Foto Guliverimage

Mike Tobey je dosegel pet točk.

Foto: Guliverimage

Z zmago Barcelone Mika Tobeyja nad Žalgirisom (93:74) se je začel 26. krog rednega dela evrolige. Občasno slovenski reprezentant je v slabih 12 minutah na parketu dosegel pet točk (1/3 za 3, 2/2 prosti meti), skok in asistenco. Klemen Prepelič je dal 19 minutah osem točk, Valencia pa je proti Baskonii izgubila s kar 75:114.

Barcelona je ob polčasu vodila s 46:36, izdatno pa je svojo prednost povišala v tretjem delu srečanja, ki so ga Katalonci dobili z 31:18. Najbolj zaslužen za zmago španske ekipe je bil Nikola Mirotić, ki je dosegel 28 točk, pri Žalgirisu je Ignas Brazdeikis dosegel 15 točk.

Crvena zvezda je z 80:87 klonila na gostovanju v Münchnu pri Bayernu, ki je zadnjo četrtino dobil s 35:24. Prva strelca srečanja sta bila Vladimir Lučić in Cassius Winston. Pri srbski ekipi sta bila najučinkovitejša Argentinca Luca Vildoza in Facundo Campazzo, ki sta dosegla 18 oziroma 16 točk. Campazzo je po kazni beograjskemu klubu zaradi finančnih težav dočakal debi tudi v evroligi.

Košarkarji Olympiacosa so po sedmih zaporednih zmagah v evroligi doživeli osmi poraz v sezoni, tako da si zdaj prvo mesto na lestvici delijo z Barcelono (18-8). Tretji poraz na zadnjih štirih tekmah je doživela Valencia, ki je s tem zdrsnila s pozicij, ki vodijo v izločilne boje. Klemen Prepelič je za Valencio, ki je izgubila proti Baskonii s 75:114, dosegel 8 točk (19 minut). Trojke je metal 1:5.

Olympiacos je moral priznati premoč Armani Milanu (83:62), Real Madrid je slavil na gostovanju pri Asvelu (75:71), Fenerbahče pa je visoko premagal zasedbo Virtusa iz Bologne (104:72). Za Turke je to tretji zaporedni uspeh in skupno šestnajsti, ki jih ob tekmi manj uvršča na peto mesto.

Evroliga, 26. krog:

Četrtek, 2. marec:

Petek, 3. marec:

Lestvica:

Ne spreglejte