Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
18. 7. 2013,
11.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Erazem Lorbek koleno rehabilitacija Domen Lorbek

Četrtek, 18. 7. 2013, 11.49

7 let, 12 mesecev

Erazem Lorbek čaka na 2. avgust

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po operaciji kolena je Erazem Lorbek zavihal rokave in se drži navodil pri rehabilitaciji, ki jo vestno opravlja. Kdaj bo lahko znova košarkarsko aktiven, bo znano po pregledu v začetku avgusta.

Težave s koleni so glavni razlog, da je moral eden najboljših slovenskih košarkarjev po sezoni na operacijo in sanje o nastopu na evropskem prvenstvu so takrat splavale po vodi. Erazem je prvi del rehabilitacije že opravil v Barceloni, kjer se je mudil deset dni, do nadaljnjega pa vadi po predpisanem programu doma v Sloveniji. "Še vedno sem v fazi okrevanja. Delati moram vaje za koleno. V prvi vrsti ga razgibavati in raztegovati. Pregled imam 2. avgusta v Barceloni. Takrat bom dobil nadaljnja navodila. Mislim, da mi bodo tudi povedali, kdaj bom lahko znova postal aktiven. So mi pa sprva dejali, da dva meseca ne smem nič skakati in naj se držim teh navodil," je o začetni fazi rehabilitacije za Sportal dejal član Barcelone, s katero ima sklenjeno še dveletno pogodbo.

Tako kot slovenski navijači si je tudi Erazem želel nastopiti na septembrskem EuroBasketu, vendar je bilo zdravje na prvem mestu, saj bi lahko v nasprotnem primeru njegova kariera zašla v napačno smer: "Zelo sem si želel nastopiti pred domačimi navijači, vendar ta scenarij ni bil izvedljiv, potem ko sem opravil pregled po koncu sezone. Telo mi na žalost ni pustilo, da bi bil poleti aktiven z reprezentanco. Sloveniji želim vse najboljše. Stiskal bom pesti za naše košarkarje," pravi Erazem, ki upa, da bo Lorbkovo družino na evropskem prvenstvu zastopal mlajši brat Domen. Če bo le čas, si bo ogledal tudi kakšno od pripravljalnih tekem, kajti tiste v času prvenstva zanj najverjetneje ne bodo dosegljive, saj bo Barcelona takrat verjetno v procesu priprav na novo sezono.

Erazem in Domen Lorbek tako letos ne bosta složno v pomoč izbrani vrsti. Sta pa že zaigrala skupaj v dresu slovenske reprezentance v preteklosti. Najbližje medalji sta bila leta 2009 na Poljskem, kjer je bil Erazem naš najboljši košarkar. Četa Jureta Zdovca je na koncu pristala na nehvaležnem četrtem mestu. Želja njunega očeta Radovana pa je bila, da bi nekdaj vsi trije sinovi zaigrali skupaj v reprezentanci, a se mu ta ne bo uresničila. Najmlajši Klemen se namreč ne ukvarja več s košarko profesionalno in se je vrgel v študijske vode. Trenutno se lahko pohvali s končanim drugim letnikom na pravni fakulteti.

Ne spreglejte