Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
22. 1. 2014,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Edo Murić Krka košarka

Sreda, 22. 1. 2014, 11.25

8 let

Edo Murić se ne misli zaletavati v zid

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vse redkejši so primeri, ko mladi košarkarji ostajajo v Sloveniji in skušajo v domačem okolju dozoreti pred odhodom v tujino. Eda Murića na srečo odhod onkraj naših meja prej ni premamil.

Parklji so bili prvo domovanje tako za Eda Murića kakor tudi za njegovega brata Dina, vse od leta 2010 pa je Edo član novomeške Krke. Iz leta v leto napreduje, zdaj pa je napočil čas, da si odpre obzorja in se po koncu sezone odpravi v tujino.

V tej je najboljši mož slovenskih prvakov. Leta 2011 se je premierno preizkusil tudi v članski izbrani vrsti, od takrat pa je njen nepogrešljivi član. Zanj so se po koncu prvega dela evrolige in Eurocupa ogrevali tuji klubi, a se je odločil, da do konca sezone ostane v Novem mestu. "Bilo je dovolj ponudb, vendar ne želim razmišljati o tem. Sem mlad igralec, ki potrebuje minute in čisto glavo. Vem, da sem na dobri poti. Po koncu sezone bom videl, kaj bo zame najboljše, in tja bom potem tudi odšel. Še četrto leto pa želim odigrati maksimalno v dresu Krke," je predčasni odhod iz Krke zanikal mlajši od bratov Murić.

Mlade košarkarje velikokrat premamita tujina in obljubljen denar, a Edo je naredil pravilno potezo in ostal pri Krki, kjer se je razvil v odličnega košarkarja. Nekako gre po poti nekdanjega soigralca pri Krki Zorana Dragića, ki v tej sezoni kaže odlične predstave v dresu Unicaje iz Malage: "Z Zoranom imava podobno pot. V enaki starosti je odšel v tujino. Tako jaz kot on sva imela vodilno vlogo pri Krki. Dobila sva izkušnje. Po tej sezoni bom pripravljen za tujino."

In na kaj bo gledal, ko se bo podajal onkraj naših meja? "Prva stvar je, da si želim priložnost za igro. Ne želim oditi v velik klub, kjer bom nato le sedel. Želim se razvijati. Imam prostor za napredek. Ne bom se zaletaval v zid, da bi postal vrhunski košarkar. Počasi se daleč pride," je modro odgovoril Edo.

Ne spreglejte