Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
8. 6. 2016,
12.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

3

Natisni članek

Edo Murić Partizan Crvena zvezda Aleksej Nikolić

Sreda, 8. 6. 2016, 12.59

6 let, 7 mesecev

Edo Murić se je prebudil po boleči zaušnici

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

3

Edo Murić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Srbsko košarkarsko prvenstvo se ne bo končalo na najkrajši mogoč način. Partizan se je pobral po bolečem porazu v zadnji sekundi na drugi tekmi in dosegel prvo zmago v finalu. Še vsaj ena tekma pa čaka Luko Dončića in njegov Real na poti do finala.

Košarkarji Partizana so vsako tekmo finala bili bližje zmagi. Na prvi jih je mestni tekmec Crvena zvezda povozil za 31 točk. Že na drugi so bili celo na pragu zmage, vendar je z noro trojko od table v zadnji sekundi tekmo v korist rdeče-belih odločil Marko Gudurić, v tretje pa jim je uspelo.

Partizan, kjer igra tudi slovenski košarkar Edo Murić, je tretjo tekmo dobil za tri točke (75:72) in prišel do prve zmage v finalu ter znižal rezultat v zmagah na 1:2.

Podobno kot na drugi tekmi je Partizan v zadnjih sekundah skoraj zapravil zmago. Američan Jamar Wilson je izgubil žogo takoj po podaji iz avta, Crvena zvezda pa ni izkoristila zadnjega napada, kjer bi lahko s trojko ujela podaljšek.

Trojka Partizanovega košarkarja Adina Vrabca v zadnjih sekundi tretje četrtine:

Murić najdlje na parketu

Vidno vlogo je imel pri zmagi 25-letni Murić, ki je bil z 12 točkami drugi strelec, s sedmimi skoki pa prvi skakalec črno-belih. Njihov trener Aleksandar Džikić, v preteklosti je vodil tudi ljubljansko Olimpijo in novomeško Krko, je Muriću najbolj zaupal in mu namenil največjo minutažo.

Partizan ima v svojih vitrinah že 21 državnih naslovov, vendar je lani Crvena zvezda po 13 letih prekinila vladavino črno-belih.

Real že bil na pragu finala, vendar...

V španskem prvenstvu je bil na pragu finala madridski Real Luke Dončića. Tekma je bila odločena šele po podaljšku, kjer je bil Real 10 sekund do konca na pragu zmage, vendar je na koncu doživel hladen tuš.

Košarkar Valencie Guillem Vives je žogo prenesel v napadalno polovico in v zadnji sekundi zadel zmagovit met. Valencia si je tako podaljšala življenje v končnici, kjer v polfinalu zaostaja za Realom z 1:2 v zmagah.

Dončić je na tretji tekmi igral le dve minuti.

Prvo zaključno žogo za finale bo imela tudi Barcelona, ki proti Kutxi Laboral Jake Blažiča vodi z 2:0.

Brose Baskets odločno proti naslovu

V nemškem prvenstvu je prvo finalno tekmo zanesljivo dobil branilec naslova Brose Baskets, ki je ugnal Ulm. Pri zmagovalcih Alekseja Nikolića ni bilo v postavi moštva.

Srbsko prvenstvo, finale

Crvena zvezda : Partizan 72:75 /2:1/
​Zirbes 19, Simonović 15; Jones in Veličković 13, Edo Murić 12 (2,4 za dve, 2/6 za tri, 2/4 PM), 7 sk., 1 podaja, 1 ukr. žoga v 33 min., Williams 12

Ne spreglejte