Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
9. 3. 2016,
12.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Edo Murić Partizan Union Olimpija reprezentanca Slovenija

Sreda, 9. 3. 2016, 12.41

8 let

Edo Murić: Nimamo česa obžalovati

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Težave s poškodbo rame so za Eda Murića že zgodovina. Spet je v pravem ritmu, ki pa ga ni našel na gostovanju pri Olimpiji v Ljubljani, zaradi česar je bil nekoliko jezen.

V zadnjem krogu rednega dela lige ABA so košarkarji Partizana gostovali pri Unionu Olimpiji in po štirih podaljških s 115:118 izgubili. Za igro ni bil najbolj razpoložen Edo Murić, ki je odigral 43 minut in v tem času dosegel sedem točk, zgrešil pa tudi proste mete ob koncu rednega dela.

Olimpija je potrebovala zmago, da bi si zagotovila obstanek v ligi, saj so obstajali določeni scenariji, po katerih bi lahko Ljubljančani tudi izpadli. Murić je imel ob koncu rednega dela priložnost, da zapečati usodo zeleno-belih, vendar je zgrešil tri od štirih prostih metov. Zatrdil je, da ni bilo namerno: "Ne vem, kaj je bilo. Nisem mogel ujeti ritma. Ne vem, zakaj sem bil brez energije. Nisem nalašč zgrešil. Ne vem, zakaj bi, ker sem vse življenje igral v Krki. Olimpiji želim najboljše, če bi lahko še enkrat metal, bi naredil vse, da bi jih zadel."

Za tem se je še enkrat dotaknil štirih podaljškov: "Prvič v mojem življenju se je zgodilo, da sem igral štiri podaljške. Tudi gledal jih nisem veliko v življenju. Vedeli smo, da bo tekma težka. Olimpija je bila boljša in ji čestitam. Imeli smo premalo razpoloženih igralcev, preostali smo odpovedali."

"Če bi imeli to ekipo in trenerja že na začetku lige, bi bilo drugače"

Murić je imel v letu 2015 obilico težav. Zaradi poškodbe rame je sprva izpustil končnico srbskega prvenstva, sledila je operacija, za Partizan pa je spet zaigral šele sredi decembra. Vmes je moral prečrtati tudi EuroBasket.

Na zadnjih tekmah je bil v odlični formi in prvi mož Partizana, pomanjkanje tekem pa se mu je sprva razumljivo poznalo: "Ko sem prišel, sem se lovil, nato sem ujel stari ritem. Ne vem, zakaj mi je proti Olimpiji zmanjkalo energije. Tudi takšne tekme se dogajajo. Trudil se bom, da se bo to zgodilo čim manjkrat. Proti Olimpiji sem šel sam sebi na živce. Hotel sem, vendar glava ni prava."

Partizan je bil v tej sezoni v nemilosti, saj je bil dolgo časa na repu razpredelnice lige ABA. Grozil mu je celo izpad, a so se črno-beli pobrali in na koncu osvojili peto mesto: "Ko se je začela sezona, se ni nič vedelo. Trenirali smo z Duškom Vujoševićem, ki ni imel pogodbe. Nismo vedeli, kaj lahko pričakujemo. Zamenjal se je trener, ves čas so prihajali igralci. Nenehno smo se morali uigravati, zato nismo mogli ujeti ritma. Šele na koncu smo ga. Če bi imeli to ekipo in trenerja že na začetku lige, bi bilo drugače. Nimamo česa obžalovati. Veseli smo, da smo peti. Zdaj je pred nami srbsko prvenstvo. Premor je dovolj dolg, da se dobro pripravimo."

Edo Murić ima zaradi reprezentančnih kvalifikacij mešane občutke

Omenjala se je njegova morebitna pridobitev srbskega državljanstva, vendar Edo to zanika: "Nič ni res. Imam slovensko državljanstvo in tako bo ostalo."

Pogodbo s Partizanom ima še za prihodnjo sezono, če bo dobil kakšno boljšo ponudbo, pa jo bo sprejel oziroma o njej razmislil. Poleti bo spet pripravljen na reprezentančno akcijo.

Tudi zanj bo nekoliko drugačna, saj Slovenija, kot smo vajeni iz preteklosti, še nima zagotovljenega mesta na EuroBasketu 2017 in si ga bo morala priigrati v kvalifikacijah: "Zame bo prvič. Imam mešane občutke. Igramo v skupini, v kateri smo favoriti. Igramo šest tekem in spodrsljajev si ne bomo smeli privoščiti. Vsak nas bo hotel premagati. Gostovanja bodo težka. Reprezentanc Bolgarije, Kosova in Ukrajine ne poznamo dobre in tam nismo pogosto gostovali. Ne bo lahko, vendar bomo dali vse od sebe, da bomo upravičili vlogo favorita."

Ne spreglejte