Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
2. 6. 2016,
18.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Jaka Blažič Alen Omić legionarji Edo Murić Partizan Real Madrid Evroliga

Četrtek, 2. 6. 2016, 18.33

6 let, 7 mesecev

SLOVENSKI KOŠARKARKSKI LEGIOARNJI NA KONCU PRVENSTEV

Edo Murić kljub komolcu v obraz napredoval

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Košarkarska prvenstva po Evropi so v končni fazi. V igri za državne naslove je še nekaj slovenskih košarkarjev. Edo Murić se je po incidentu z nasprotnim košarkarjem uvrstil v finale srbskega prvenstva.

Beograjski Partizan se je rešil na odločilni tekmi polfinala proti FMP in se bo za srbski naslov udaril z mestnim tekmecem Crveno zvezdo. Tekmo je zaznamoval incident med slovenskim košarkarjem Edom Murićem in Filipom Čovićem, ki je Murića poskušal zaustaviti s komolcem.

Sodniki so 26-letnega Čovića izključili, Murić pa je dobil tehnično napako, saj se ni mogel pomiriti, zaustavljali pa so ga tudi soigralci.

Blažič izločil reprezentančnega kolega

Tudi v najmočnejšem državnem prvenstvu ima Slovenija še svojega predstavnika. Jaka Blažič se po razočaranju na finalnem turnirju evrolige, kjer so izgubili obe tekmi in končali kot tretji, z Barcelono bojuje za uvrstitev v finale. Na poti do polfinala je Blažič izločil nekdanjega soigralca pri Olimpiji in v reprezentanci Alena Omića, ki se je v letošnji sezoni v dresu Gran Canarie uveljavil kot eden najboljših centrov španskega prvenstva.

V boju za finale je tudi Luka Dončić, ki je blestel na tretji, odločilni tekmi polfinala in navdušil z zabijanjem v protinapadu. Če želi Real v finalu braniti lanskoletni naslov, mora izločiti Valencio.

Cibonina Slovenca v velikih težavah

Finalni obračun se podobno kot v Sloveniji igra tudi že na Hrvaškem. V zagrebškem derbiju se merita Cedevita in Cibona, kjer igrata tudi Nebojša Joksimović in Žan Mark Šiško. Aktualni prvak Cedevita v seriji na tri dobljene tekme že vodi z 2:0 v zmagah in je le še streljal od tretjega zaporednega naslova.

V Rusiji je s svojo sezono v polfinalu proti CSKA že zaključil Zoran Dragić, ki si je v Domžalah ogledal drugo finalno tekmo med Heliosom in Zlatorogom.

Ne spreglejte