Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
8. 5. 2013,
9.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Erazem Lorbek Barcelona London Real Madrid Mirza Begić

Sreda, 8. 5. 2013, 9.27

8 let

E. Lorbek bi bil rad znova najboljši

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zaključni turnir elitne četverice evrolige se nezadržno približuje, že v polfinalu pa se bosta med seboj udarila "slovenska" kluba. Erazem Lorbek želi z Barcelono po letu 2010 znova na vrh Evrope.

Eno lovoriko Erazem Lorbek v tej sezoni že ima. S soigralci se je veselil zmage v španskem kraljevem pokalu, v igri pa je še vedno za evroligaško krono kakor tudi za naslov državnega prvaka na Iberskem polotoku. V petek bo Barcelona najprej krenila v boj za evropsko zvezdico. V polfinalu se bo pomerila z večnim tekmecem Real Madridom, katerega član je Mirza Begić. Zaradi medsebojnega španskega obračuna lahko pričakujemo tudi nekaj več napetosti na parketu O2 Arene v Londonu.

Imajo pa v taboru katalonskega kluba kar nekaj zdravstvenih težav. Za petkovo tekmo sta vprašljiva Nate Jawai (stopalo) ter C. J. Wallace (komolec). "V tej sezoni ne manjka poškodb v naših vrstah. Upam, da bosta oba nared do petka. Tudi sam sem imel kar nekaj težav s stopalom in kolenom. Pomembno je, da v tem trenutku delujemo kot ekipa. Z Realom smo se v tej sezoni že srečali. Dobro se poznamo. Pomembno bo, da bomo omejili število točk tekmeca in njegov skok. Pri Realu so specialisti za skok," je v pogovoru za Sportal dejal Erazem.

V karieri je najstarejši od bratov Lorbek že osvojil evroligo z Barcelono. Leta 2010 se je laskave lovorike veselil skupaj z Jako Lakovičem. Z dobrimi nastopi je bil takrat tvorec velikega uspeha španskega kluba, ki je v finalu gladko premagal Olympiacos s 86:68. Lani je bil celo član elitne prve peterke evrolige, letos pa številke v statističnih razpredelnicah ne dosegajo povprečja izpred leta dni, a so glavni razlog za to tudi prej omenjene zdravstvene težave. Zato pa je bil na zadnji tekmi španskega prvenstva proti Joventutu s 17 točkami najboljši strelec in pokazal, da bi znal narediti korak navzgor ravno na F4 v Londonu, kjer si želi še drugič stopiti na evropski košarkarski Olimp: "Ogromno bi mi pomenilo, da bi znova osvojil evroligo. Vendarle gre za najmočnejše tekmovanje v Evropi. Vsi si želimo dvigniti pokal. Mislim, da imamo dovolj kakovosti, da bi nam lahko uspel ta podvig. Smo pa z mislimi le na prvi tekmi proti Realu, ki ima prav tako odlično moštvo."

Ne spreglejte