Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
15. 11. 2011,
11.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aleksandar Džikić Krka Eurocup

Torek, 15. 11. 2011, 11.52

8 let

Džikić: Krka ima lojalne navijače

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prva tekma Eurocupa bo posebna za Aleksandra Džikića, ki bo z Lietuvos Rytasom gostoval v Novem mestu pri Krki. Izpostavil je zveste navijače ter dobro kombinacijo mladih ter izkušenih košarkarjev.

Džikić je ekipo v oktobru pred domačimi navijači skušal popeljati v evroligo, vendar ga je v finalu izločil Galatasaray Jake Lakoviča. Zato pa je bolje začel v litovskem prvenstvu ter mednarodni ligi VTB, v kateri je izgubil le en dvoboj. Pred njim je gostovanje v Novem mestu pri Krki v okviru prvega kroga Eurocupa, ki je za evroligo drugo najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje. Določene igralce zelo dobro pozna, saj jih je vodil v zadnjih dveh sezonah pri Krki, s katero je dvakrat osvojil državno prvenstvo, kakor tudi v minuli sezoni EuroChallenge, v ligi ABA pa je bil z dolenjskim predstavnikom celo četrti. "Ekipa je drugačna, saj ima Krka novega trenerja v Nenadu Trajkoviću. Dodali so nekaj novih igralcev. Res je, da so nosilci ostali. Zadnjo tekmo proti rivalu so izgubili, vendar imajo kakovostno moštvo. Krka igra zelo hitro, agresivno in igralci skačejo za vsako žogo. Mešanica izkušenih in mladih velikokrat da pozitiven rezultat. Štirje ali pet košarkarjev je skupaj že pet let, kar je prednost," je za basketnews.lt dejal Džikić, ki bo na tekmi prejel nagrado Združenja košarkarskih trenerjev Slovenije. Slednje ga je namreč izglasovalo za najboljšega trenerja v Sloveniji v sezoni 2010/11.

Za zelo pomemben segment je izpostavil tudi dvorano Krke ter njene navijače, ki so zvesti klubu. "Dvorana Leona Štuklja je majhna, vendar zelo bučna. Ekipa ima lojalne navijače. Atmosfera je zelo dobra in primerna za košarko. Moramo se soočiti s tem pritiskom in vem da se bomo, saj smo izkušena ekipa," je še pred drevišnjo tekmo, ki se bo začela ob 20.30, dejal srbski strokovnjak na klopi Lietuvos Rytasa, ki ima v svojih vrstah številne odlične košarkarje.

Ne spreglejte