Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 1. 2008,
8.31

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 8. 1. 2008, 8.31

8 let, 1 mesec

Dve tekmi in več kot 500 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V ponedeljek sta bili v severnoameriški ligi NBA resda na sporedu zgolj dve tekmi, statistiki pa so našteli kar 503 točke. V strelskih obračunih zmagi za Phoenix in Golden State.

»Mar je to že tekma zvezd,« so se po prvi četrtini tekme v Phoenixu spraševali gledalci. Na semaforju je bil namreč rezultat 46:34. Tudi v nadaljevanju dvoboj sončnega moštva iz Arizone z Denverjem so bili strelci izjemno razpoloženi. Košarkarji iz Arizone so zadeli kar 20 trojk iz 31 poizkusov. V tej prvini je prednjačil Marcus Banks, ki je osemkrat sprožil z razdalje in zgrešil le enkrat. Ob Banksu, ki je dosegel 23 točk, so mejo 20 točk prekoračili še trije njegovi soigralci. Veteran Grant Hill in deset let mlajši Amare Stoudamire sta tekmo končala pri 20 točkah. S podajami je znova navduševal Steve Nash (13 točk in 10 asistenc), a vlogo glavnega junaka je vendarle prevzel Shawn Marion. Sedemindvajsetim točkam je dodal še kar 14 skokov, 6 blokad in 4 asistence. »Lahko bi dejal, da sem imel dober dan v službi,« se je pošali Marion, ki je zasenčil Allena Iversona in druščino iz Denverja. Tudi gostje so namreč sprejeli strelski izziv, vendar je bila orožarna pač prešibka. Iverson je tekmo končal kot prvi strelec tekme (32), njegov soigralec Carmelo Anthony pa je ob tem še uspešno skakal. Pomoč soigralcev je bila vendarle preskromna.

Le točko manj kot Denver in Phoenix pa so zbrali košarkarji moštev San Antonio Spurs in Golden State Warriors, le da so za ta dosežek »potrebovali« podaljšek. Zvezdnika prvakov Tony Parker in Tim Duncan sta zaigrala na šampionski ravni. Francoz je 31 točkam dodal še 8 asistenc, zvezdnik z Deviškega otočja pa je dosegel točko več, v statistiko pa so mu vpisali še 13 skokov. Vseeno to ni zadostovalo za zmago ekipe iz Teksasa. Kalifornijski gostitelji so imeli namreč v svojih vrstah Barona Davisa, ki je navdušil z izjemno predstavo. V 48 minutah je ob natančnem metu dosegel 34 točk, zbral kar 14 asistenc in 6 skokov. Pomagali so mu še Kelenna Azubuike, Monta Ellis in predvsem Stephen Jackson. Slednji je blestel v podaljšku, v katerem je dosegel kar ducat točk. Na drugi strani so gostje, ki so bili sicer v rednem delu že na pragu zmage, skupaj zmogli vsega 9 točk.


Liga NBA, 7. december

Phoenix Suns : Denver Nuggets 137:115 Marion 27 in 14 skokov, Hill 20; Iverson 32, Anthony 20

Golden State Warriors : San Antonio Spurs 130:121 po pod. Davis 34 in 14 asistenc, Jackson 29; Duncan 32 in 13 točk, Parker 31

Ne spreglejte