Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 11. 2022,
14.18

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Crvena zvezda Duško Ivanović

Ponedeljek, 14. 11. 2022, 14.18

1 leto, 5 mesecev

Duško Ivanović novi trener Crvene zvezde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Duško Ivanović | Duško Ivanović je je imel prvo samostojno trenersko delo v švicarskem Fribourgu, deloval pa je še v Limogesu, Baskonii, Barceloni, Estudiantesu, Panathinaikosu, Himkiju in Bešiktašu.  | Foto Vid Ponikvar

Duško Ivanović je je imel prvo samostojno trenersko delo v švicarskem Fribourgu, deloval pa je še v Limogesu, Baskonii, Barceloni, Estudiantesu, Panathinaikosu, Himkiju in Bešiktašu.

Foto: Vid Ponikvar

Znani črnogorski košarkarski strokovnjak Duško Ivanović je novi trener košarkarjev Crvene zvezde, so danes sporočili iz srbskega in regionalnega prvaka. Na klopi rdeče-belih je 65-letnik zamenjal Vladimirja Jovanovića, ki je v nedeljo prekinil pogodbo s klubom, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Vladimir Jovanović
Sportal Pretresi v zasedbi Crvene zvezde

Vodstvo Crvene zvezde se je po porazu v evroligi proti Fenerbahčeju in neuspehu proti Zadru v ligi Aba odločilo za zamenjavo trenerja. Zvezda ima v ligi Aba izkupiček 4:1, medtem ko je v evroligi zadnja z le eno zmago na sedmih tekmah. Vladimir Jovanović je Crveno zvezdo prevzel pred dobrimi štirimi meseci, potem ko je Dejan Radonjić prevzel Panathinaikos.

Duško Ivanović je imel prvo samostojno trenersko delo v švicarskem Fribourgu, deloval pa je še v Limogesu, Baskonii, Barceloni, Estudiantesu, Panathinaikosu, Himkiju in Bešiktašu. Črnogorski trener je bil med drugim trikrat prvak Španije, štirikrat zmagovalec kraljevega pokala, z Limogesom pa je osvojil pokal Korać, francosko prvenstvo in državni pokal leta 2000.

Njegova zadnja služba je bila v Baskonii, ki jo je vodil od leta 2019 do 2021. V svoji igralski karieri je nastopal za Budućnost, Jugoplastiko, Girono, Limoges in Fribourg. Z Jugoplastiko je bil dvakrat evropski prvak.

Na klopi Crvene zvezde bo debitiral 17. novembra na tekmi osmega kroga evrolige proti Asvelu.

Ne spreglejte