Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
4. 4. 2015,
16.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Dwyane Wade Eric Spoelstra Miami Heat

Sobota, 4. 4. 2015, 16.15

8 let

Dragićevo telo se ne počuti prav dobro

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Miami je po dveh zaporednih porazih znova zdrsnil na rob uvrstitve v končnico, še dodatne skrbi pa Ericu Spoelstri povzroča poškodba Dwyana Wada, zato več pričakuje tudi od Gorana Dragića.

Dva zaporedna poraza, proti San Antoniu in Clevelandu, sta Miami znova pahnila na osmo mesto, ki kot zadnje pelje v končnico. Sedem tekem pred koncem imajo le poraz manj od devetega Bostona, dva več pa imata Indiana in Charlotte, kar napoveduje zelo zanimivih zadnjih nekaj krogov v ligi NBA.

Na zmagovita pota se bo Vročica poskušala vrniti na drugem zaporednem gostovanju proti Detroitu, ki nima več možnosti za končnico. Miami se v zadnjem času ubada z zelo slabo formo na gostovanjih, saj so na zadnjih osmih gostujočih parketih le enkrat zmagali. Tudi tokrat sive lase strategu Ericu Spoelstri povzročajo poškodbe. Kot zadnji se je na spisku znašel prvi zvezdnik moštva Dwayne Wade, ki ga je proti Clevelandu nerodno raztegnilo, zato Spoelstra zdaj večjo napadalno odgovornost pričakuje tudi od Gorana Dragića.

"Postaja bolj samozavesten. Je pameten organizator igre in želim si, da bi bil še bolj agresiven," pred gostovanjem Spoelstra upe polaga v 28-letnega Slovenca, ki tudi ni optimalno pripravljen.

"Telo se ne počuti ravno dobro, vendar so vsi v enakem položaju, ne le jaz," pravi Gogi, vendar njegove težave naj ne bi bile povezane s hrbtom, ki ga je bolel v začetku marca.

Videti je bilo slabše

Wade se je poškodoval v drugi četrtini tekme proti nekdanjemu soigralcu LeBronu Jamesu in njegovemu Clevelandu, ko ga je v eni od napadalnih akcij grdo raztegnilo, takoj pa se je prijel za levo koleno. Padec na prvi pogled ni bil videti prijeten, vseeno pa kot kaže ne gre za hujšo poškodbo.

"Takoj sem vedel, da sem v težavah. Lahko bi bilo slabše. Ko sem izvedel za rezultate preiskav, ki so pokazale, da nimam poškodovanih vezi, sem se takoj počutil bolje. Upam, da bom nared za tekmo proti Detroitu, drugače se vidimo proti Indiani," je dejal Wade za ameriško spletno stran sun-sentinel.com. Zvezdnik Miamija je v letošnji sezoni zaradi različnih poškodb izpustil 19 tekem.

Ker je do konca rednega dela preostalo le še sedem tekem, si Wade verjetno ne bo mogel privoščiti počitka, ki bi ga njegovo telo potrebovalo. Tako kot je v zadnjem času običaj, se je 32-letnik na treningu znova mudil v zdravniški sobi.

"To je že njegov ritual v zadnji sezoni. Bomo videli, kako se bo počutil," Spoelstra upa, da bo lahko računal na 32-letnika.

Ne spreglejte