Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
2. 7. 2015,
12.21

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Anthony Davis LaMarcus Aldridge Kawhi Leonard Jimmy Butler Marc Gasol

Četrtek, 2. 7. 2015, 12.21

1 leto

Dragićeva pogodba za zdaj med TOP 5

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V ligi NBA je zelo živahno dogajanje okoli podpisovanja pogodb. Center Anthony Davis je z New Orleansom za pet let podaljšal pogodbo, vredno kar 145 milijonov dolarjev.

V dveh dneh, odkar se lahko v ligi NBA pogajajo igralci in klubi, je bilo že kar nekaj odmevnih sklenitev novih pogodb. Med večjimi je tudi Goran Dragić, ki je z Miamijem sklenil petletno pogodbo, vredno 90 milijonov dolarjev (81 milijonov evrov), nekaj košarkarjev pa se je dogovorilo še za višje zneske.

Po novem bo najbolje plačani igralec v ligi 22-letni center New Orleansa Anthony Davis. V petih letih bo namreč zaslužil kar 145 milijonov dolarjev (131 milijonov evrov). Veliko ne zaostaja niti Damian Lillard. Organizator igre bo še naprej igral za Portland, v petih letih pa bo dobil 120 milijonov dolarjev (108 milijonov evrov), čeprav je sam želel še nekoliko višjo pogodbo.

Center Vročice bi si izposodil denar pri Dragiću

Aktualni in nekdanji prvaki zadržali pomembna člena

Pomemben dogovor je uspel tudi San Antoniu Spurs, ki so prepričali lani najkoristnejšega košarkarja finala in verjetno zdaj že njihovega najboljšega posameznika Kawhija Leonarda, ki bo tako kot Dragić v petih letih zaslužil 90 milijonov dolarjev (81 milijonov evrov). Član Ostrog bo še naprej tudi nekdanji košarkar Olimpije Danny Green (štiri leta, 45 milijonov dolarjev (40 milijonov evrov)).

Tudi aktualni prvaki iz Golden Stata so hitro razrešili negotovost okrog Draymonda Greena. Dogovorili so se za petletno podaljšanje, vredno 85 milijonov dolarjev (76 milijonov evrov).

Biki še naprej z Butlerjem, presenetljiv obstanek Millsapa

Chicago se je najprej dogovoril z Mikom Dunleavyjem (tri leta, 14,4 milijona dolarjev (13 milijonov evrov)), nato pa zadržal igralca, ki je v pretekli sezoni najbolj napredoval. Jimmy Butler bo za petletno zvestobo dobil 95 milijonov dolarjev. Dva pomembna dogovora pa je dosegel tudi Cleveland – njegova člana bosta ostala Kevin Love (pet let, 110 milijonov dolarjev (99 milijonov evrov)) in prvi skakalec moštva Tristan Thompson (pet let, 80 milijonov dolarjev (72 milijonov evrov), za podaljšanje pa se je dogovoril tudi Iman Shumpert (štiri leta, 40 milijonov dolarjev (36 milijonov evrov)).

Phoenix je zadržal organizatorja igre Brandona Knighta, ki bo v petih letih dobil 70 milijonov dolarjev (63 milijonov evrov), še naprej pa bosta za Brooklyn nastopala Brook Lopez (tri leta, 60 milijonov dolarjev (54 milijonov evrov)) in Thaddeus Young (štiri leta, 50 milijonov dolarjev (45 milijonov evrov)).

Za eno večjih presenečenj do zdaj je poskrbel Paul Millsap, ki bo še naprej ostal v jati Antante. To samo po sebi ni nič posebnega, če ne bi za obstanek zavrnil višje pogodbe pri Orlandu. Po novi pogodbi bo pri Orlih, ki mu lahko za razliko od Orlanda ponudijo višje športne cilje, v treh letih dobil 58 milijonov dolarjev (52 milijonov evrov).

Pierce bo znova združil moči z Riversom

Ob podaljšanju pogodb z obstoječimi klubi pa je že tudi nekaj menjav klubskih barv. Izkušeni 37-letni Paul Pierce se bo pred svojo 18. sezono v ligi NBA četrtič selil. Košarkar, ki je največji pečat pustil pri Bostonu, se bo pridružil trenerju Docu Riversu pri Los Angeles Clippers, s katerim sta leta 2008 s Kelti osvojila ligo NBA.

Novega centra so pozdravili pri Phoenixu, s katerimi je obrambni specialist Tyson Chandler sklenil štiriletno pogodbo, vredno 58 milijonov dolarjev (52 milijonov evrov), novo pridobitev pa je dobil tudi Toronto. Kanadski predstavnik se je okrepil z Demarrom Carrollom, ki je bil do zdaj član Atlante, pri Torontu pa bo v štirih letih zaslužil 60 milijonov dolarjev (54 milijonov evrov).

Najbolj vroč na tržnici pred vrati San Antonia

Ob številnih podpisih pa je še kar nekaj vročih imen, ki še niso dosegla dogovora z ekipami. Eden najbolj zaželenih je LaMarcus Aldridge, ki bo z veliko verjetnostjo zapustil Portland, zanj pa so zanimanje pokazali pri Lakers, Phoenixu, glavni favorit pa naj bi bil San Antonio. Ta je že sprostil prostor za plačo, saj je v Atlanto poslal brazilskega centra Tiaga Splitterja, kar je še okrepilo govorice, da jim je uspelo prepričati Aldridgea.

Med odmevnejšimi odločitvami se čaka tudi soigralca Dragića pri Miamiju Dwyana Wada. Pogovori z Vročico naj bi dobro napredovali, 33-letnik pa bo po podpisal maksimalno pogodbo. Blizu dogovora pa je še drugi najbolj vroč prosti center Marc Gasol, ki bo, kot kaže, ostal pri Memphisu, neznanka pa je še vedno center Los Angeles Clippers DeAndre Jordan.

Ne spreglejte