Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 2. 2014,
16.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Phoenix Suns New York Knicks San Antonio Spurs

Petek, 21. 2. 2014, 16.20

8 let

Dragićev Phoenix visoko premagal podprvake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Phoenix Suns z Goranom Dragićem je v noči na soboto visoko premagalo San Antonio Spurs s 106:85.

San Antonio Spurs so pokazali, kako težko je na gostovanjih strniti vrste in prikazati še eno dobro predstavo. Na že deveti tekmi v gosteh so tokrat priznali premoč Phoenixu, ki slovi po svoji hitri igri, v tem elementu se je tokrat izkazal Ish Smith, ki je s 15 točkami dosegel rekord kariere. Razpoložen je bil predvsem v drugi četrtini, na koncu je imel v statistiki tudi sedem ujetih žog. Phoenix je sicer v drugem delu tekme San Antonio nadigral z 28:12, ob polčasu pa vodil s 47:35. "Russell Westbrook je hiter, ampak ne kot puščica. Ish je v tem elementu nekaj posebnega. Je nižje rasti in ko igra po tleh, je težko z njim držati korak," je o soigralcu dejal Dragić.

Markieff Morris je dosegel 21 točk, Channing Frye 17 za Phoenix, Gerald Green in Marcus Morris sta jih za zmagovalce dodala po 13. "Nikoli ne veš, kako se boš lotil nasprotnika. Že dolgo so na gostovanjih, najbrž si zelo želijo domov. Imeli so slab večer, mi na drugi strani dobrega. Kje podpišem?" je po tekmi dejal trener Phoenixa Jeff Hornacek.

Za San Antonio, ki je z današnjo tekmo končal niz devetih tekem v gosteh, je Danny Green prispeval 15 točk, Tim Duncan pa 13. "Žogo so spravili v koš, nam to ni uspevalo. Sicer niz ni slab, saj gre za našo že deveto zaporedno gostovanje, a danes ni bilo moči. Vknjižili smo šest zmag, fantom nimam česa očitati, mislim, da so dobro igrali," pa je po tekmi menil trener San Antonia Gregg Popovich.

New York Knicks so gostovali pri Orlando Magic in po dveh podaljških izgubili s 121:129, Beno Udrih za New York ni igral, s 44 točkami je bil najboljši Carmelo Anthony.

Ne spreglejte