Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2013,
21.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NBA Goran Dragić Goran Dragić Kobe Bryant Phoenix Suns Los Angeles Lakers Miami Heat

Ponedeljek, 18. 3. 2013, 21.16

7 let, 12 mesecev

Dragićev Phoenix "razbil" LA Lakers

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V noči na torek je Phoenix kar s 23 točkami razlike ugnal LA Lakers. Goran Dragić je za zmagovalce prispeval 12 točk in 10 podaj. Miami je dobil že 23. tekmo zapored.

Dragić je imel tokrat enega boljših večerov, posebej pa je bil razpoložen pri vodenju igre. V tretji četrtini sta izstopali dve podaji, ko so košarkarji iz Arizone prednost 58:56 dvignili na 69:58. Pri prvi je Dragić predrzno poslal žogo med nogama Stevu Nashu do Jareda Dudleyja, pri drugi pa lepo našel Jermaina O'Neala za zabijanje. A odločitev o zmagovalcu je padla šele v zadnji četrtini, ki so jo domači dobili z 28:10.

Ključni igralec tekme je bil Luis Scola, ki je vseh 14 točk dosegel v zadnjem delu, ko je v statistiko vpisal tudi osem od svojih devetih skokov. "Bilo je tesno vse do zadnjega diha, sam sem samo skušal ostati čim bolj napadalen," je ob tem povedal Argentinec.

Miami pa je po novem sam na drugem mestu najboljših moštev v zgodovini po najdaljšem nizu zmag. Proti Bostonu je s sicer tesnim uspehom 105:103 dosegel že 23. zaporedno zmago, pred njimi je samo še zasedba Los Angeles Lakers iz sezone 1971/72 s 33 zmagami. Zmaga je izstopala tudi zaradi dejstva, da je Miami osem minut pred koncem tekme izgubljal že za 13 točk, a so košarkarji s Floride vendarle zmogli preobrat. LeBron James je dosegel 22 točk, dosegel tudi ključne koše, saj je minuto in 23 sekund pred koncem poskrbel za izenačenje, 10 sekund pred koncem pa za vodstvo svoje ekipe. Skupaj je dosegel 37 točk in 12 podaj.

"To, kar gradimo, je nekaj velikega. Smo odločna ekipa in danes smo spet zrasli. Prav to nas dela velike," je po tekmi povedal prvi igralec branilcev naslova James. Za Boston je Jeff Green dosegel kar 43 točk.

Pomembno zmago je dosegel tudi Denver, ki je s 119:118 ugnal Chicago in dosegel 12. zmago zapored. Moštvo drugega slovenskega košarkarja v ligi NBA Bena Udriha Orlando Magic bo danes ponoči gostovalo pri Indiani.

Ne spreglejte