Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
21. 4. 2016,
10.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

NBA končnica Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Četrtek, 21. 4. 2016, 10.40

6 let, 7 mesecev

Dragić vesel, da so dom dobro zaščitili (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Končnica lige NBA se je za košarkarje Miami Heat začela po njihovih željah. Domači tekmi proti Charlotte Hornets so pospravili pod streho, misli pa nemudoma usmerili proti gostovanju, kjer se ne bodo počutili tako kot na Floridi.

Miami po dveh tekmah prvega kroga končnice proti Charlotte Hornets vodi z 2:0. V prvem obračunu je Vročica glavnino dela opravila že v prvi četrtini in nato mirno peljala voz do konca, v drugem pa je bil dvoboj bolj izenačen.

 

Ključen trenutek se je zgodil v drugi četrtini, ko je na sceno stopil slovenski košarkar Goran Dragić. Z osmimi zaporednimi točkami, od tega dve trojki, je naredil razliko osmih točk, od takrat naprej pa je bilo igralcem Miamija na parketu lažje, saj so gostom konkretneje pobegnili in si zagotovili novo prepričljivo zmago (115:103).

 

Kako je Goran Dragić polnil koš Charlotte Hornets

 

"Če igraš dobro v obrambi, lahko tečeš in ustvarjaš lažje igre. Danes smo opravili dobro delo. Pred to tekmo smo bili previdni. Navijači so bili neverjetni, svoj dom smo dobro zaščitili. Pred nami je okolje, kjer se ne bomo počutili domače, zato bo še toliko pomembneje, da bomo ostali kot ekipa in skušali zmagati," je Dragić dejal po zmagi.

 

Trener Erik Spoelstra mu je na tej tekmi odmeril dobrih 27 minut, v tem času pa je Gogi dosegel 18 točk (6/12 met iz igre, 3/3 trojke, 3/4 prosti meti), pohvalil pa se je še s štirimi podajami in dvema skokoma.

 

 

"Zdaj, ko se selimo v Charlotte, se ne moremo zanašati le na napad"

 

"Pričakovali smo večji odpor košarkarjev Charlotta kot na prvi tekmi. Moji fantje so znali na to odgovoriti agresivno, v napadu zadeli nekaj pomembnih košev, tempo pa je bil hitrejši kot na prvem dvoboju. Zdaj, ko se selimo v Charlotte, se ne moremo zanašati le na napad," je opozoril Spoelstra.

 

Košarkarji Miamija so bili tudi tokrat zelo razpoloženi v napadu, saj so iz igre metali kar 58-odstotno.

 

Dragić se zaveda, da jih na gostovanju čaka težje delo. | Foto: Dragić se zaveda, da jih na gostovanju čaka težje delo.

 

Da bo zgodba zdaj drugačna, se zaveda tudi Dragić, ki bo s soigralci tretjo tekmo odigral v noči na nedeljo po slovenskem času. Charlottu v seriji, ki se igra na štiri dobljene zmage po sistemu 2-2-1-1-1, uvodoma ni uspelo izničiti prednosti Miamija, ki ima zaradi boljše uvrstitve v rednem delu prednost domačega igrišča. Zato pa je želja košarkarjev Miamija, da jim uspe na gostovanju preskočiti Sršene, ki so v rednem delu pred domačimi navijači zmagali na 30 in izgubili na 11 tekmah, medtem ko je bil Miami na gostovanjih praktično polovično uspešen (20 zmag – 21 porazov).

 

"Vemo, da bo težje in na to bomo pripravljeni," se je Dragić še dotaknil naslednjega gostovanja.

Ne spreglejte