Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
4. 8. 2017,
10.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Igor Kokoškov Goran Dragić Goran Dragić Anthony Randolph Luka Dončić Luka Dončić reprezentanca EuroBasket 2017

Petek, 4. 8. 2017, 10.16

6 let, 6 mesecev

Pred turnirjem slovenske reprezentance v Mariboru

Dragić dal vedeti, kaj bo danes pomembno

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Anthony Randolph Goran Dragić | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Ciklus pripravljalnih tekem se bo za slovensko košarkarsko reprezentanco nadaljeval danes, ko jim bodo kot prvi na turnirju v mariborski dvorani Tabor nasproti stali sosedje Madžari. V nedeljo sledi še tekma s Čehi. Kot pravi kapetan Goran Dragić, ki se je ekipi priključil v torek, je najbolj pomembno, da se s fanti na teh tekmah čim bolj uigrajo. Bomo slovenski navijači ta konec tedna dočakali krst novincev? Jasno je, da bo manjkal naturalizirani košarkar Anthony Randolph.

Selektor Igor Kokoškov bo za naslednji dve tekmi izbiral med 16 igralci. Sicer ima na seznamu trenutno 17 imen, vendar je Američan Anthony Randolph v četrtek odpotoval na poroko v ZDA in se bo izbrani vrsti spet priključil 12. avgusta na turnirju v Opatiji na Hrvaškem.

Danes ob 20.15 bo slovenski reprezentanci nasproti stala Madžarska, ki bo po 18 letih spet nastopila na evropskem prvenstvu. V sklopu priprav na EuroBasket je že odigrala dve tekmi in obakrat zanesljivo premagala Slovake (76:47 in 72:51).

"Izbrusiti moramo akcije"

Slovenski ljubitelji košarke bi radi Dragića na delu videli že danes. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenski ljubitelji košarke bi radi Dragića na delu videli že danes. Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenija in Madžarska sta se v zgodovini pomerili desetkrat, osemkrat pa so bili uspešni naši košarkarji.

"Madžarov ne poznam dobro, a na pripravljalnih tekmah rezultat ni najpomembnejši. Izbrusiti moramo akcije in dvigniti svojo fizično pripravljenost," je proti prvemu tekmecu na turnirju ta konec tedna pogledal kapetan naše izbrane vrste Goran Dragić, nato pa še opozoril na kakovost Čehov (Slovenci bodo z njimi igrali v nedeljo ob 20.15), ki pa so v zadnjem trenutku ostali brez Jana Veselyja, saj je odpovedal reprezentančno poletje: "Čehi so zelo dobri. Zelo neugodni so. Ob tem vemo, da lahko danes vsak igra košarko."

Koga bo selektor Kokoškov danes pustil na tribuni, bomo izvedeli pred tekmo. Kapetan Dragić se je šele v torek priključil ekipi, zato ne bi bilo presenečenje, če ga danes še ne bi videli na delu, čeprav ga slovenski navijači pričakujejo na parketu.

Krst Dončića?

Ali se bo Luka Dončić v Mariboru pokazal v dvojni vlogi? | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ali se bo Luka Dončić v Mariboru pokazal v dvojni vlogi? Foto: Urban Urbanc/Sportida Mariborska publika pa je lahko prav tako v pričakovanju morebitnega krsta novincev v naši izbrani vrsti. Kot je to že tradicija, morajo novi obrazi v ekipi poprijeti za mikrofon in zapeti pred slovenskimi navijači. Ali se bo tradicija nadaljevala in ali bo že danes pel slovenski čudežni deček Luka Dončić, bomo videli.

Zato pa si ga Mariborčani želijo videti na delu na parketu proti Madžarom, potem ko je na prvi pripravljalni tekmi proti univerzitetni ekipi Rusije pokazal, iz kakšnega testa je. Ob krstu je bil nemudoma najboljši mož naše izbrane vrste, skrbel pa je tudi za atraktivne poteze.

Ne spreglejte