Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
13. 4. 2016,
15.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Miami Heat Stephen Curry Kobe Bryant Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 13. 4. 2016, 15.12

6 let, 7 mesecev

Goran Dragić brez zoba po nagrado

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

V ligi NBA je pred zadnjim krogom rednega dela odprtih nekaj vprašanj, v igri pa je tudi rekord Golden State Warriors. Goran Dragić bo brez zoba skušal preskočiti Boston Celtics. Poseben večer bo imel Kobe Bryant.

Ali se bodo Stephen Curry in soigralci zapisali v zgodovino NBA kot prvo moštvo s 73 zmagami v rednem delu? | Foto: Ali se bodo Stephen Curry in soigralci zapisali v zgodovino NBA kot prvo moštvo s 73 zmagami v rednem delu? V noči na četrtek bomo dobili še zadnjega potnika v končnico lige NBA. Zanjo se potegujeta Houston in Utah, ki bosta nato v prvem krogu naletela na leteče Golden State Warriors. Ti bodo danes zvečer na čelu s Stephenom Curryjem lovili rekordni dosežek.

 

Z zmago bi se zapisali v zgodovino najmočnejše lige na svetu kot prvo moštvo, ki je v rednem delu sezone zmagalo na 73 tekmah. Pred dvobojem z Memphisom imajo enako število zmago kot Chicago Bulls z Michaelom Jordanom v sezoni 1995/96.

 

Slovo legende Kobeja Bryanta

Sreda bo poseben dan za Kobeja Bryanta, ki bo proti Utah Jazz odigral zadnjo tekmo v bogati karieri. Trener Los Angeles Lakers je že poudaril, da bo prvi zvezdnik ekipe igral največ minut v sezoni in da mu bodo morali soigralci podajati žoge.

 

Kobe Bryant bo odigral zadnjo tekmo, Goran Dragić pa bo iskal pot do zmage pri Bostonu. | Foto: Kobe Bryant bo odigral zadnjo tekmo, Goran Dragić pa bo iskal pot do zmage pri Bostonu.

 

Tekmovalno bodo bolj na trnih slovenski košarkar Goran Dragić in soigralci pri Miami Heat. Dvoboj z Bostonom namreč prinaša veliko. Z zmago bi košarkarji s Floride razrešili vse dvome in v končnico vstopili kot tretja ekipa na vzhodu ter se s tem ognili Clevelandu (LeBron James) vse do konferenčnega finala.

 

Štiri moštva si bodo namreč na vzhodu razdelila mesta od tri do šest, ob Miamiju (48 zmag – 33 porazov) pa so v igri še Atlanta (48 – 33), Boston (47 – 34) in Charlotte (47 – 34). Vsi štirje klubi se bodo na koncu pomerili med seboj v končnici, saj tretjega čaka šesto, četrtega pa peto moštvo posamezne konference.

 

Miami je lahko tretji tudi v primeru poraza

Če bosta Miami in Atlanta izgubila ter Charlotte (igra proti Orlandu) zmagal, bo nastal krog štirih ekip z enakim izkupičkom (48 zmag – 34 porazov), največ veselja pa bi ob takšnem razpletu imeli pri Miamiju, saj bi postali prvaki jugovzhodne divizije. To jim samodejno prinaša najboljši izhodiščni položaj pri razvrščanju ekip z enakim številom zmag in porazov. Miami bi bil tako tretji.

 

Če bosta Miami in Charlotte izgubila, Atlanta pa bo premagala Washington, bo tretje mesto pripadlo Atlanti, Boston bo četrti, Miami peti in Charlotte šesti.

 

Bo Goranu Dragiću in druščini uspelo priti do tretjega mesta na vzhodu? | Foto: Bo Goranu Dragiću in druščini uspelo priti do tretjega mesta na vzhodu?

 

Če bo Miami izgubil, Atlanta in Charlotte pa zmagala, bo na koncu Atlanta tretja, Boston četrti, Charlotte peti in Miami šele šesti.

 

"Proti Detroitu vse ni teklo gladko, a smo zmagali, kar je najpomembnejše. Detroit je vendarle ekipa, ki bo igrala v končnici. Proti Bostonu bo vse v naših rokah. Če zmagamo, bomo tretji," je dejal Dragić, ki je proti Detroitu izgubil zob, potem ko ga je zadela tekmečeva roka. Brez tega bo igral tudi zvečer proti Bostonu, saj časa za popravilo še ne bo, bo pa skušal s soigralci prekiniti negativen trend proti Celtics, proti katerim so v tej sezoni obakrat izgubili.

 

Ne spreglejte