Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
10. 8. 2018,
21.18

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,84

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks

Petek, 10. 8. 2018, 21.18

5 let, 8 mesecev

Dončiću stopil v bran njegov nekdanji soigralec

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,84
Luka Dončić | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Onstran luže je pred dnevi priznana medijska hiša ESPN objavila novico, v kateri je razglasila, da ima Luka Dončić s kar 58 odstotki  največ možnosti, da v prihodnji sezoni lige NBA postane novinec leta. Nekaj takšnih je, ki menijo, da je Luka precenjen košarkar. Med njimi je tudi novinec Michael Porter Jr. In zaradi tega se je na socialnih omrežjih vnela bitka.

Luka Dončić je v ZDA požel veliko pozornosti. Pričakovanja so pri njem kakor tudi pri košarkarskih navdušencih velika. V Evropi je svoje delo opravil z odliko, zdaj pa je čas, da se preizkusi tudi v najmočnejši ligi na svetu.

Na letošnjem naboru ga je Atlanta izbrala kot tretja, a je nato naredila zamenjavo z Dallas Mavericks, tam so si storitve slovenskega košarkarja srčno želeli.

Pred dnevi je ESPN na svoji spletni strani objavil novico, v kateri so naredili raziskavo, kdo od mladih košarkarjev, ki bodo krstno nastopili v ligi NBA, ima največ možnosti, da postane novinec leta.

Luka Dončić
Sportal Velika pričakovanja: Luka Dončić bo novinec leta

Dončiću so namenili kar 58 odstotkov možnosti, prvemu izboru letošnjega nabora Deandreju Aytonu pa 24 odstotkov.

Na socialnih omrežjih smo lahko spremljali številne odzive na to. Nekateri so se strinjali, drugi ne. In eden od košarkarskih navdušencev je na svojem Instagramovem profilu ob ESPN-ovi lestvici napisal: "To je strašno, Luka je najbolj precenjena oseba, ki sem jo videl v življenju." In ta zapis je vščekal Michael Porter Jr., ki je bil letos izbran na naboru kot 14. in bo igral za Denver Nuggets.

Zdaj že nekdanji soigralec Luke Dončića pri Real Madridu Dino Radončić je stopil slovenskemu košarkarju v bran in zapisal: "Naziv MVP Evrolige ne more biti precenjen. Poškodovani igralec, ki ni odigral petih študentskih tekem, je precenjen." Dončić je retvital Radončićev zapis in dal vedeti, da se z njim strinja.

Očitno se je tekma med novinci v ligi NBA začela že pred začetkom sezone, zato lahko z nestrpnostjo pričakujemo, kaj se bo dogajalo na parketu. 

Sezona lige NBA se bo za Dončića začela 17. oktobra, ko bo gostoval pri Phoenixu nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova.

Goran Dragić
Sportal Luka Dončić se bo podal v Phoenix h Kokoškovu
Luka Dončić in Goran Dragić
Sportal "Goran Dragić, hvala za vse, Luka Dončić pa …"
Ne spreglejte