Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
29. 6. 2018,
22.40

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

1

Natisni članek

Dallas Mavericks Real Madrid Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 29. 6. 2018, 22.40

5 let, 9 mesecev

Dončić se je poslovil v Terminatorjevem slogu: Vrnil se bom!

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

1

Luka Dončić | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

V čustvenem odprtem pismu se je čudežni deček slovenske košarke Luka Dončić poslovil od Reala in madridskih navijačev ter vnovič nedvoumno naznanil selitev v Dallas.

Tretji "pick" nedavnega nabora severnoameriške poklicne lige NBA Luka Dončić uradno še ni član moštva Dallas Mavericks. Po vselej natančnih datumskih omejitvah, ki spremljajo ligo NBA, bo to lahko postal šele po 6. juliju. A 19-letni Ljubljančan, ki si je v četrtek ogledal poraz slovenske reprezentance proti Španiji v Stožicah, se kajpak že vede kot "teliček" iz Teksasa. Navsezadnje je to dokazal že z reprezentančno "košarico", ki naj bi mu jo svetoval skorajšnji delodajalec, obenem pa je tudi jasno, da zaradi nepodpisane pogodbe krovna zveza ne bi mogla urediti zavarovalnine.

Zdaj se je najkoristnejši košarkar evrolige in španskega prvenstva tudi uradno poslovil od Reala, kjer se je kalil od leta 2012, sprva seveda v mlajših kategorijah, v zadnjih sezonah pa je razkošen talent razkazoval tudi v članski konkurenci. To je storil v odprtem pismu, kjer se je klubu in navijačem zahvalil za unikatno priložnost.

Dallas je Dončića uvrstil tudi na seznam igralcev za poletno ligo NBA, a ostaja negotovost, ali bo tudi zaigral. | Foto: Getty Images Dallas je Dončića uvrstil tudi na seznam igralcev za poletno ligo NBA, a ostaja negotovost, ali bo tudi zaigral. Foto: Getty Images

"Vrnil se bom"

"Posebnost košarke je, da spada med športe, v katerih si pogosto odvisen od soigralcev," je med drugim zapisal Dončić in dodal, da ekipe še zdaleč ne sestavljajo zgolj igralci. "Predsednik, vodstvo, trenerji, zdravniki, fizioterapevti … Zahvalil bi se vsem. Posebno zahvalo si zaslužijo Alberto Angulo, Pablo Sañudo, Dani Sarto in Paco Redondo, ki so sprejeli slovenskega fanta, ki ni znal špansko. Pazili ste name kot na svojega otroka in mi pomagali, da sem odrastel," je nadaljeval Luka in dodal: "Rad imam Real, klub, ki mi je dal vse: največje športe uspehe, vrednote, ki jih bom ohranil, in možnost, da se borim in ne obupam, ne glede na izziv."

Zahvalil se je tudi medijem in predvsem navijačem, ki so ga podpirali in "odpuščali napake". Prav zaradi tega je kot najstnik čutil podporo in se kljub odmaknjenosti od doma počutil domače. Zato za konec dodaja: "Ostajate v mojem srcu. Od sedaj naprej bo v Dalassu nov 'madridista'. Toda, kot je dejal Terminator: 'Vrnil se bom!'"


Kako se je od Reala poslovil Luka Dončić:

Realova zahvala:

Ne spreglejte