Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
3. 10. 2008,
12.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 3. 10. 2008, 12.05

8 let

Domžalčani zreli za Evropo?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pri Heliosu zatrjujejo, da se v novi sezoni ne nameravajo boriti za obstanek v ligi NLB. Cilj je sredina lestvice in morebiten skok v evropske vode.

Po sanjski sezoni 2006/07, v kateri sta se v domžalskih vitrinah senzacionalno znašli obe domači lovoriki, je Helios v prvi polovici letošnjega leta primat prvega slovenskega kluba znova predal Unionu Olimpiji. V Domžalah so dali kaj kmalu vedeti, da jih brezglava borba z Ljubljančani ne zanima, saj bi bila lahko tovrstna kratkoročna politika za klub pogubna. Ob nepopustljivi podpori generalnega pokrovitelja in pomoči občine se v klubu, ki bo prihodnje leto praznoval 60 let obstoja, zavzemajo za nadaljnji postopni napredek. "Jasno, da lahko še kdaj pridemo do kakšne domače lovorike, predvsem v pokalu, kjer na koncu odloča ena tekma. A načeloma ostajamo pri svoji filozofiji in svojih ciljih," pravi direktor kluba Lado Gorjan, ki je v klub pripeljal tudi novega trenerja. Po Memiju Bečiroviču in Zoranu Martiču bo imel glavno strokovno besedo odslej Rade Mijanović.

Dosedanji trener novomeške Krke je bil ob prihodu v Domžale navdušen nad okoljem, skladno z njegovim značajem pa se je kmalu zavzel za visoke načrte. "Če cilji ne bi bili visoki, niti ne bi hodil v Domžale. Prišel sem v dobro organiziran klub in v okolje, v katerem se prepletata volja do trdega dela in pa iskrena ljubezen do košarke. Helios je zgodba o uspehu. To je zame še dodatno breme, saj moram poskrbeti, da se ta zgodba nadaljuje. To je navsezadnje tudi moja dolžnost," pred krstom v ligi NLB razlaga Mijanović, ki je tudi odločno prikimal rezultatskim ciljem. Slednji ob potrditvi vloge drugega najmočnejšega košarkarskega kolektiva v Sloveniji predvidevajo tudi pobeg iz kroga ekip, ki se v regionalni ligi borijo za obstanek. Domžalčani merijo proti sredini lestvice in se povsem odkrito spogledujejo z Evropo. Že pred to sezono so imeli možnost nastopa v pokalu "Eurochallenge", toda "barvarje" precej bolj privlači evropski pokal (dosedanji pokal ULEB), ki bi bil zanimiv tudi z marketinškega vidika.

Igralski kader? Podobno kot leta 2007, ko sta po osvojeni dvojni kroni Domžale zapustila Saša Dončić in Smiljan Pavič, je Helios tudi letos ostal brez enega izmed ključnih košarkarjev. Domžale je zapustil Hrvat Robert Troha, ob njem pa še pol ducata igralcev. Vrzel so pri slovenskih podprvakih delno zapolnili s košarkarji iz mladinske ekipe, za nosilne vloge pa pripeljali dva Američana in Željka Zagorca ter Vjekoslava Petroviča.

"Prepričan sem, da imamo kakovostno ekipo, ki bo gojila čvrsto košarko. To je ekipa, ki bo nadvse konkurenčna. Kot trener prisegam na obrambo, ki je temelj igre. Verjame pa, da bomo imeli tudi v napadu nekaj svojih adutov," je o ekipi, ki je skupaj vredna okrog 800.000 evrov, dejal Mijanović.

Ne spreglejte