Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 3. 2008,
22.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 3. 2008, 22.28

8 let

Domžalčani šokirali Zadar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Heliosa so v 23. krogu lige NLB v gosteh po podaljšku premagali Zadar s 87:83 (26:17, 42:35, 63:58, 77:77).

Helios je po podaljšku presenetil Zadar v njegovih Jazinah in se s pomembno zmago v boju na repu lestvice spet odlepil od slovenskega tekmeca Slovana, ki je izgubil s Hemofarmom.

Domžalčani so v prvem polčasu zaigrali odlično. Na krilih razpoloženega Aljaža Janže, ki je kot za šalo zadeval trojke - dve je zadel že za začetnih 6:0 -, ter Roberta Trohe je Helios dobil prvo četrtino s 26:17. Tudi nadaljevanje je bilo dobro za goste, saj je Janža še vedno natančno meril izza črte in prednost je narasla celo že na 31:17. Za domače je nato vodstvo ublažil Corey Brewer, Aleksej Laškevič pa je zgolj v 18. minuti dosegel šest točk in Helios je imel ob polčasu spet zanesljivih sedem točk naskoka (42:35).

Tudi v uvodnih minutah drugega polčasa je slovenskim prvakom kazalo dobro. A počasi so se domači le približevali, znižali na 53:56, a je Janža z novo trojko le še poskrbel, da so Domžalčani tudi na zadnji odmor odšli s prednostjo 63:58. Toda v zadnjih desetih minutah sta na plin pri domačih stopila Todor Gečevski in Brewer. V 33. minuti so Zadrčani prvič povedli s 66:64, nato pa je bil izid tesen, minuto pred koncem je bilo 74:71. Janža je še enkrat izenačil s trojko, ko pa je Brewer po prostem metu gostom še ukradel žogo in zadel za 77:74, je bil poraz Heliosa zelo blizu. Toda Jack Paul Ingram je s trojko le še izsilil podaljšek.

V dodatnem delu tekme so se gostje pobrali in si priigrali pomembno zmago, ki so jo imeli večji del tekme že v žepu. Strelsko vlogo Janže je tokrat prevzel Troha, ki je tekmece načel s trojko na začetku podaljška, piko na i pa postavil s še eno ob koncu ter z mirno roko na črti prostih metov, tako da je Zadar po zaostanku z 81:87 tik pred sireno le še ublažil poraz na 83:87.

Ne spreglejte