Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 1. 2008,
8.24

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 1. 2008, 8.24

8 let, 5 mesecev

Dobri predstavi E. Lorbka in Bečiroviča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Izmed slovenskih košarkarjev v tujini sta tokrat najbolj izstopala Erazem Lorbek v dresu Lottomatice in Sani Bečirovič pri Panathinaikosu.

Španija: Šestnajsti krog španskega prvenstva je bil uspešen za Estudiantes, ki je tudi s pomočjo Domna Lorbka prišel do četrte zmage (85:83). Domen se v nekaj več kot četrtini igralnega časa med strelce ni vpisal, je pa zato ujel dve odbiti žogi. Tau Ceramica je v Vitorii pričakovano premagala Granado (90:80) Sama Udriha, ki pa tokrat ni igral. V derbiju kroga je Barcelona doma na kolena spravila do tega trenutka vodilno ekipo ACB lige (73:66) in se z dvanajsto zmago povzpela na tretje mesto. Jaka Lakovič po dolgem času srečanja ni začel v prvi peterki, k slavju Kataloncev pa je v sedemindvajsetih minutah prispeval 11 točk (met za dve 2:3, met za tri 2:6, prosti meti 1:2), skok in dve podaji.

Italija: V italijanskem prvenstvu sta se pomerili ekipi, kjer igrajo trije slovenski košarkarji. Na koncu se je dvoboj med Varesejem in Lottomatico končal po željah Erazma Lorbka. Slednji je k zmagi Rimljanov (92:74) na gostovanju petindvajset minut na parketu izkoristil za 12 točk, devet skokov in podajo. Pri domači ekipi, ki se s petnajstimi porazi nahaja na zadnjem mestu na lestvici, je Gregor Hafnar igral štiriindvajset minut in dosegel 11 točk, ujel tri odbite žoge in enkrat podal. Njegov soigralec Aleksandar Ćapin je igral nekaj manj kot pol ure, ob dveh zadetih trojkah in štirih prostih metih, pa so mu v statistiko poleg desetih točk pripisali še eno podajo.

Grčija: Pri enajsti zaporedni zmagi Panathinaikosa ima precej zaslug tudi Sani Bečirovič, ki je v gosteh proti Panioniosu igral nekaj več kot osemnajst minut in bil z enajstimi točkami (met za tri 3:7) tretji strelec grških prvakov. Ob solidnem strelskem izkupičku se je izkazal še s tremi skoki, štirimi podajami in tremi ukradenimi žogami. AEK je v Atenah brez pomoči Smiljana Paviča doživel sedmi poraz proti Maroussiju s 76:80 in tako zaseda deseto mesto.

Turčija: Najboljši turški košarkarski klubi so odigrali petnajsti krog. Branilec naslova Fenerbahče Ülker je do enajste zmage prišel na gostovanju pri ekipi Mutlu Aku (69:76). Gašper Vidmar je dosegel šest točk, Emir Preldžić pa točko manj. Uspešen je bil tudi Turk Telekom, ki je doma ugnal moštvo Beykoz (104:88), Ivica Jurkoviča pa je k zmagi prispeval dve točki.

Ne spreglejte