Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
12. 3. 2015,
20.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vlade Divac Kobe Bryant Los Angeles Lakers Sacramento Kings

Četrtek, 12. 3. 2015, 20.32

8 let

Divac: Bryant je posedoval največ talenta

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Leta 1996 so Los Angeles Lakers v Charlotte poslali Vlada Divca v zameno za Kobeja Bryanta. Košarkarja sta bil v sezoni 2003/04 soigralca, srbski center pa ima o črni mambi odlično mnenje.

Zdajšnji podpredsednik Sacramento Kings Vlade Divac je bil pred 19 leti udeležen v menjavi, ki je zaznamovala ligo NBA in moštvo Los Angeles Lakers. Ob odhodu v Charlotte je v nasprotno smer odšel takrat 18-letni Kobe Bryant, ki je postal eden od najboljših posameznikov v ligi in z Jezerniki prišel tudi do petih šampionskih prstanov.

Ob koncu kariere se je Divac leta 2004 vrnil v Los Angeles, po neuspelem priokusu Lakersov v vrnitvi na vrh z nekaterimi izkušenimi imeni, kot so Gary Payton, Karl Malone in Shaquille O'Neal.

Sezono je Divac zaradi težav s hrbtom končal z le 15 odigranimi tekmami, Los Angeles Lakers pa so po porazu v finalu lige NBA v sezoni pred tem tokrat zanesljivo ostali brez končnice, a je 37-letni Divac takrat vseeno dobil priložnost zaigrati z igralcem, zaradi katerega je moral prvič zapustili mesto angelov.

"V moji zadnji sezoni v ligi NBA je bil moj soigralec. Oziroma bolje rečeno, jaz sem bil njegov. Začel sem zgodbo in naredil ves krog ter se vrnil na začetek, lepo je bilo, da sem to lepo zgodbo končal s Kobejem Bryantom. Zelo ga spoštujem. Gotovo je igralec z največ talenta, s katerim sem imel priložnost igrati. Seveda ne zaostajajo veliko Magic Johnson, Chris Webber, Glen Rice in Peja Stojaković. Neverjetno, koliko odličnih soigralcev sem imel ob sebi," je v pogovoru za ameriško spletno stran usatoday.com dejal Divac, ki je po sezoni 2004/05 tudi sklenil svojo kariero.

V ligi NBA je ob Los Angeles Lakers in Charlote Hornets največji pečat pustil v Sacramento Kings, vseeno pa mu nikoli ni uspelo priti do naslova lige NBA.

Ne spreglejte