Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
25. 6. 2012,
13.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Brooklyn Nets Dallas Mavericks

Ponedeljek, 25. 6. 2012, 13.09

8 let

Deron Williams izbira: Brooklyn ali Dallas?

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V nedeljo se v NBA odpira t. i. obdobje prostih košarkarjev. Najboljši prosti igralec to poletje je Deron Williams. Seznam klubov naj bi skrčil na dva: Brooklyn Nets in Dallas Mavericks.

Le teden po koncu sezone 2012 se bo v ligi NBA začelo prvenstvo 2012/2013 - v četrtek se bo zgodil nabor novincev, v nedeljo pa se odpre igralska tržnica. Najbolj zaželen prosti igralec bo Deron Williams, v minuli sezoni košarkar ekipe New Jersey Nets. Ameriški mediji poračajo, da ima eden najboljših organizatorjev igre v ameriški profesionalni ligi le dve želeni destinaciji: Brooklyn Nets (iz Jerseyja so se preselili v New York) in Dallas Mavericks.

Za Williamsa se zanima še vrsta drugih klubov: Phoenix Suns, Portland Trail Blazers, Houston Rockets, pa tudi Los Angeles Lakers. Slednji tudi z Ramonom Sessionsom niso rešili težave organizatorja igre, tako ali tako pa ta naj ne bi želel podaljšati pogodbe. Lakers naj bi za Williamsa ponujali Pauja Gasola, ki pa Netsov ne zanima. Na pogovor naj bi v New Yorku pristali le, če namesto Gasola Kalifornijčani ponudijo Andrewa Bynuma.

Ruski solastnik Netsov Mihajil Prohorov naj bi bil Williamsu pripravljen ponuditi leto daljšo pogodbe kot Mavericks - v višini skoraj 100 milijonov ameriških dolrajev. Dallas lahko največ ponudi štiriletno pogodbo za 75 milijonov. Deron bi v New Yorku sicer rad ostal, a ekipa ni najboljša. V Dallas ga mika zaradi Dirka Nowitzkega, obenem pa je tam odraščal in zablestel že na eni od tamkajšnjih srednjih šol.

Kako zadržati Derona v Brooklynu?

"Želim igrati v ekipi, ki bo hitro zgradila šampionsko moštvo. Nočem biti del procesa preobrazbe ekipe. Star sem 28 let. Želim si zmag. Takoj želim zmagovati. Poleg tega pa želim živeti v okolju, ki bo všeč mojim otrokom," je pred časom dejal Williams. V minuli sezoni so Nets zmagali le 22 tekem (od 66) in redni del končali na 12. mestu vzhodne konference. Dwighta Howarda niso uspeli dobiti in tako se proces preobrazbe ekipe še kar vleče.

Da bi Williams le ostal, nameravajo Nets podaljšati s krilnim košarkarjem Geraldom Wallaceom; nadejajo se, da bo po poškodbi Brook Lopez spet odličen; obenem pa se bodo še enkrat spustili v pogajanja z Orlando Magic za Howarda.

Ne spreglejte