Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
31. 12. 2007,
11.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 31. 12. 2007, 11.53

8 let

Da se le ne bi ponovil Pirej

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav trener Olimpije Memi Bečirovič pred gostovanjem pri CSKA poudarja, da bo tekma v Moskvi odlična priprava za Žalgiris, pa je jasno, da se Ljubljančani s precejšnjim strahom podajajo v leto 2008.

Ko v ljubljanskem evroligašu iščejo svetle točke sezone in razloge za zadovoljstvo, javnosti radi pomahajo s skalpoma dveh velikanov in nekdanjih evropskih klubskih prvakov. V Tivoliju sta v drugem in tretjem krogu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja klonila Olympiacos in CSKA. Prvi se je za ljubljanski poraz že oddolžil in "zmaje" v zadnjem krogu v Pireju ugnal s kar 33 točkami razlike. Slednji bo imel, s še močnejšo ekipo kot Grki, podobno priložnost takoj po novem letu (2. januar ob 18.15), zato ne čudi, da se četa Memija Bečiroviča, ki za nameček v tej sezoni slovi prav po neprepričljivih predstavah v gosteh, boji predvsem vnovičnega ponižanja. "Priznati moram, da me je pred gostovanji malce strah, saj se pogosto ne znajdemo najbolje. Sam se večkrat vprašam, kaj storiti. Poskušal sem že marsikaj. Pred potjo igralcev nisem obremenjeval, a se ta pristop ni obnesel. Pred Bologno so igralci začutili pritisk, vendar so se domov vseeno vrnili praznih rok. Tokrat bom ubral novo pot. Ne bomo si belili glave s tekmeci, saj bomo več pozornosti namenili naši igri. Upam, da bomo kmalu tudi v gosteh pokazali naš pravi obraz," pravi Bečirovič, ki bo zeleno-belo četo na pot v rusko prestolnico popeljal že na novega leta dan. Med potniki naj bi bil ob treh Američanih (Chris Booker, Ronell Taylor in Maurice Bailey), ki so se po krajšem oddihu v domovini že vrnili v Ljubljano, in Goranu Dragiću prvič tudi Boris Gorenc.

Tudi brez Smodiša strah in trepet

Bečirovičev tokratni tekmec Ettore Messina se v sezoni 2007/08 res ne more pohvaliti s praznih seznamom poškodovanih igralcev, a tudi zdravstvene težave ne vplivajo kaj prida na izjemen rezultatski niz ruskih prvakov. Izkušeni trenerski maček in pravi lovec na lovorike ima pač na voljo toliko kakovostnih igralcev, da tudi daljša odsotnost asov, kakršen je denimo Matjaž Smodiš, ni usodna. Z izjemo črnega novembrskega tedna (7. 11 je CSKA klonil v Ljubljani, tri dni zatem pa je bil v mestnem obračunu boljši še Dinamo) Theodoros Papaloulas in soigralci ne poznajo poraza. Tudi ob koncu minulega tedna si niso privoščili spodrsljaja. V ruskem pokalu so gladko ugnali Slokarjev Triumph in si tako zagotovili preboj na zaključni turnir. "Težko bi izpostavil najnevarnejši ali pa najmočnejši člen moskovskega moštva. Tudi brez Smodiša so izjemno nevarni, saj sta Marcus Goree in David Andersen uspešno zapolnila to vrzel. Izjemno nevarna je tudi zunanja linija. Ko človek pogleda igralski seznam, mu kaj hitro postane, zakaj je CSKA med glavnimi favoriti za evropsko krono. Igralci, ki tvorijo jedro ekipe, so skupaj že nekaj sezon. Nadvse dobro pa so se vklopili tudi zadnji prišleki. Proti takšni ekipi je res težko igrati. Na krilih domačih navijačev in ob zajetni motivacijski injekciji še nekako gre, medtem ko pa bo v Moskvi precej težje. Čeprav ne razmišljamo o predaji, pa velja dodati, da bo za nas tekma tudi svojevrstna priprava za obračun z Žalgirisom v 11. krogu," je razmišljanje pred potjo v Rusijo sklenil Bečirovič.

Ne spreglejte