Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
8. 10. 2017,
22.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

3

Natisni članek

Petrol Olimpija Crvena zvezda liga ABA Gašper Okorn Ivo Daneu Gregor Hrovat

Nedelja, 8. 10. 2017, 22.31

6 let, 6 mesecev

Iz tabora Olimpije po porazu s Crveno zvezdo (73:82)

"Crvena zvezda je bila razkosana, toda …"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

3

Trener Petrola Olimpije Gašper Okorn se je moral po porazu proti Crveni zvezdi v tretjem krogu lige ABA (73:82) večkrat ugrizniti v jezik, da se ne bi lotil sodniškega kriterija in izključitve kapetana zmajev Gregorja Hrovata, kar je bil nedvomno prelomni trenutek teme.

Petrol Olimpija je v Tivoliju, ki je bil, resda tudi po zaslugi ljubljanskih pristašev Crvene zvezde, spodbudno zapolnjen, vknjižila še drugi zaporedni poraz v ligi ABA. Po Ciboni je zmaje na kolena spravila še evroligaška Crvena zvezda. A če so Ljubljančani v Zagrebu pustili na splošno slab vtis, je bila slika v Tivoliju drugačna. Slovenski prvaki so bili v večjem delu prvega polčasa občutno boljši tekmec in so vodili tudi že s 13 točkami razlike. A ko je kapetan Gregor Hrovat prejel tehnično in nešportno osebno napako ter se tako predčasno odpravil pod prho, se je začela tehnica počasi, a zanesljivo nagibati na srbsko stran. Crvena zvezda je začela vajeti igre prevzemati v svoje roke, zmajem vsilila svojo igro in na koncu tudi elegantno slavila tretjo zaporedno zmago.

Gašper Okorn je vknjižil drugi zaporedni poraz. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Gašper Okorn je vknjižil drugi zaporedni poraz. Foto: Morgan Kristan / Sportida "Vsakdo vidi agresivno obrambo na svoj način"

"Čestitke Olimpiji za več kot pošten boj. Tekmo smo odprli nad pričakovanji. Po slabi predstavi na tekmi proti Ciboni sem bil prepričan o tem, da bomo marsikaj popravili in se kosali s Crveno zvezdo. To se je tudi potrdilo. Res je, prepoceni smo zapravili prednost iz prvega polčasa. Nimamo izkušenj, da bi se odzvali na določene stvari. Tudi tretjo četrtino smo dobro odprli, a si privoščili preveč izgubljenih žog in tekmecu dovolili preveč lahkih metov. Beograjčani so prišli na varno razdaljo. Mi smo to lovili, a nam ni uspelo. Crvena zvezda je izkoristila fizično moč, nam pa znova ni stekel met za tri točke," je po tekmi ugotavljal trener Gašper Okorn, ki pa vendarle ni mogel mimo izključitve kapetana Hrovata: "Veste, kaj nam pomeni Gregor Hrovat. Zvezda je stavila na agresivno obrambo. No, vsakdo pa vidi agresivno obrambo na svoj način."

 Crvena zvezda je iz Tivolija odnesla celo kožo. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Crvena zvezda je iz Tivolija odnesla celo kožo. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Ne more, ne sme

Strateg Olimpije je sicer z nekaj glasnimi vzkliki in stalnim kriljenjem z rokama, zaradi česar si je prislužil tudi tehnično napako, večkrat pokazal veliko nezadovoljstvo s sodniškim kriterijem. Po tekmi se je, sicer vidno vznemirjen, večkrat zavestno ugriznil v jezik. Predvsem takrat, ko se je pogovor dotaknil spornega trenutka, v katerem so sodniki ocenili, da je skušal Hrovat izsiliti osebno napako v napadu.

"V sojenje se ne bom vtikal in ga ne bom komentiral. Imam pa svoje mnenje. Vedno ga imam. Ker pa ga ne smem izražati, ga tudi ne bom. Govorimo o sodniški presoji," je ob pomenljivem pokašljevanju predstavnika za stike z javnostmi dejal Okorn in se strinjal, da je Hrovatova izključitev zmajem odrezala krila. "Težko se je odzvati. Mi smo leteli. Crvena zvezda je bila razkosana. V tistem delu tekme Beograjčani, povedano povsem po domače, niso vedeli zase. Nato pa … Presekajo te, izgubiš osredotočenost, kar tekmec zna izkoristiti."

Domen Lorbek je nov obraz v Olimpiji. | Foto: Sportida Domen Lorbek je nov obraz v Olimpiji. Foto: Sportida

Pogled proti ligi prvakov

Prav veliko časa za celjenje ran Ljubljančani ne bodo imeli. Že z novim tednom vstopajo v trojni program. Usoda državnega prvenstva še visi v zraku, zato pa bodo že v torek odpotovali v Strasbourg, kjer jih dan zatem čaka prva tekma Fibine lige prvakov. Na njej bo v kadru prvič po desetletju tudi Domen Lorbek, zdaj tudi uradna okrepitev Petrola Olimpije. "Domnu lahko veliko damo. Verjamem, da lahko tudi on veliko da nam. Zanesljivo pa bomo morali biti zelo potrpežljivi. Eno leto ni igral. Treba ga bo postopoma vrniti v sistem," je okrepitev komentiral trener Okorn.

Pred tekmo je na sredino igrišča stopil tudi Ivo Daneu, ki je v petek dopolnil 80 let. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Pred tekmo je na sredino igrišča stopil tudi Ivo Daneu, ki je v petek dopolnil 80 let. Foto: Morgan Kristan / Sportida

 Vse tekme na Planet 2

Prav vse tekme lige ABA si je letos mogoče ogledati v neposrednem prenosu na programu Planet 2. Na tem programu je vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu tudi posebna košarkarska oddaja Zicer. Planet 2 je pri operaterju Telekom Slovenije na programskem mestu 22 in 23 (Planet 2 HD), pri Telemachu na programskem mestu 15 in 176 (Planet 2 HD), pri T-2 pa na programskem mestu 14 in 260 (Planet 2 HD).
Ne spreglejte