Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
21. 5. 2012,
11.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Los Angeles Lakers Kobe Bryant Pau Gasol

Ponedeljek, 21. 5. 2012, 11.47

8 let

Bryant pritiska na Gasola: Mora več metati

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lakers lahko v noči na torek končajo sezono. Izboljšati morajo met iz igre, obrambo, Kobe Bryant pa izpostavlja še učinek Pauja Gasola: "Ko dobi žogo, se ozira za podajo. Mora metati na koš."

San Antonio Spurs so z 18. zaporedno zmago v polfinalu zahodne konference v noči na ponedeljek z izidom 4:0 v zmagah izločili Los Angeles Clippers. Finalnega nasprotnika lahko dobijo že v noči na torek, ko Oklahoma City Thunder gostijo Los Angeles Lakers. Kevin Durant in soigralci proti Kobeju Bryantu in kolegom vodijo s 3:1, potem ko so košarkarji iz Kalifornije v zadnjih minutah zapravili zmago na drugi in četrti tekmi. "Vznemirjeni smo in zelo frustrirani, ne skrbi pa nas, da v Oklahomi ne bi mogli zmagati. Ne razmišljamo, da moramo zmagati tri tekme zapored. Razmišljamo le, kako bomo v ponedeljek opravili zastavljeno delo. Najprej moramo zmagati to tekmo, nato pa bomo gledali naprej," pred morda zadnjo tekmo razmišlja Kobe Bryant.

Potem ko so v soboto Lakers v zadnjih osmih minutah zapravili 13 točk prednosti, je bilo v slačilnici kar nekaj nemira. Čeprav je Bryant v zadnji četrtini zadel le dva od 10 metov iz igre, je krivdo za poraz pripisal Pauju Gasolu, češ da si Španec premalo upa. "Puščajo ga odprtega. Ko dobi žogo, se ozira za podajo. Mora biti bolj agresiven! Mora metati na koš ali prodirati proti košu. Na naslednji tekmi bo." Pau Gasol odgovarja: "Sem zelo nesebičen, včasih se mi to maščuje." Obenem je Gasol v zadnjih sekundam četrte tekme še izgubil eno žogo. "To je bila le ena akcija, ena napaka. V zadnji četrtini smo naredili veliko napak. Če bi se lahko vrnil nazaj, bi morda metal na koš. A mislim, da nismo izgubili le zaradi tiste izgubljene žoge."

Težava Lakersov pa ni le slab met iz igre, ampak tudi prepočasno premikanje po igrišču oziroma prepočasno kroženje žoge. "V obrambi smo se prepočasi premikali. Tako se je tudi težje vrnitvi v napad. Od začetka četrte tekme žoga v napadu ni dobro krožila," izpostavlja Gasol. Mlajši in hitrejši košarkarji ekipe Thunder so bili predobri tudi za drugega centra Lakersov. Andrew Bynum je v drugem polčasu dal le štiri od 18 točk na tekmi. "Igra je postajala vse hitrejša in hitrejša. Toliko so tekli, da smo bili mi izčrpani na smrt. Ob koncu tekme nismo več igrali svoje igre, oni pa so bile vse boljši v protinapadih."

Ne spreglejte