Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
5. 7. 2012,
6.08

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Steve Nash Los Angeles Lakers Phoenix Suns

Četrtek, 5. 7. 2012, 6.08

5 let, 7 mesecev

Bryant prepričal Nasha - za tri leta v Lakers

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Steve Nash bo kariero nadaljeval v dresu Los Angeles Lakers. Pri 38 letih bo podpisal triletno pogodbo za 25 milijonov ameriških dolarjev. Medtem so Phoenix Suns dobili Michaela Beasleyja.

New York Knicks in Toronto Raptors so se obrisali pod nosom. Kobe Bryant je dvakrat poklical Steva Nasha in ga prepričal, da kariero nadaljuje in bržkone tudi sklene v dresu Los Angeles Lakers, češ da bo imel tako najboljšo možnost, da osvoji šampionski prstan. Eden najboljših organizatorjev igre v ligi NBA bo 11. julija, ko se začne podpisovanje pogodb, podpisal triletno v vrednosti 25 milijonov ameriških zelencev. Šlo je za tako imenovani podpis in kupčija ("sing-and-trade"). Nash je najprej podpisal s svojim dosedanjim klubom Phoenix Suns, ti pa so ga nato poslali v Lakers v zameno za štiri izbore na naboru. "Po pogovoru z lastnikom in športnim direktorjem Sunsov smo se strinjali, da je čas, da grem na novo pot. Prosil sem jih za podpis in kupčijo z LA Lakers, saj mi je zelo pomembno, da ostanem blizu svojih otrok in družine. Najprej nista privolila, a sta si premislila. Spoznala sta, da lahko dobijo veliko, da bodo Suns postali boljša ekipa," je odločitev pojasnil Nash. Raptors so ga vabili s 36 milijoni, Knicks pa s podobnimi številkami kot Lakers, Phoenixu pa so ponujali Imana Shumperta.

Nash je z odločitvijo za Lakers sicer požrl svoje besede. Konec junija je dejal, da se ne vidi v vrstah te ekipe, potem ko je v minulih osmih sezonah proti njim bil toliko bitk, tudi v končnici. "Sem bolj stara šola. Težko bi mi bilo obleči dres Lakersov. Takšen pač sem. Spoštujem jih, a proti njim sem odigral toliko tekem. Čudno bi bilo, a to je obdobje prostih agentov in je prav vse možno," je takrat dejal 38-letni Kanadčan, ki je pred leti zatrjeval, da bo kariero končal v edini kanadski ekipi v ligi NBA.

Lakers bi morali pomladiti ekipo, a so z Nashem še starejši. A tudi boljša. Spet postajajo relavantni in takoj konkurenčni za naslov prvaka. Vsaj za naslednji dve, tri sezone, kako bo, ko bo Nash star prek 40 let, Bryant pa prek 36, je pa druga zgodba. S prihodom Nasha Lakers ne računajo več na Ramona Sessionsa, ki tako ali tako ni želel ostati. Ker so rešili svojo največjo težavo - mesto organizatorja igre, zdaj jedra ekipe ne mislijo spreminjati. Tako naj bi ostala tako Pau Gasol kot Andrew Bynum. Izstopajo torej iz bitke za Dwighta Howarda (o njegovi prihodnosti nič novega). Vsaj za zdaj. Govori pa se, da bi Nashu lahko sledil 39-letni Grant Hill in zamenjal Rona Artesta.

Ne spreglejte