Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
21. 5. 2012,
19.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Los Angeles Lakers Boston Celtics

Ponedeljek, 21. 5. 2012, 19.48

8 let

Bryant ne zmore sam, Lakers na dopust

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V košarkarski ligi NBA so Los Angeles Lakers v konferenčnem finalu z novim porazom proti Oklahomi že zaključili sezono. Boston Celtics premagali Philadelphio in zdaj vodijo s 3:2.

Oklahoma City Thunder so se s 4:1 proti Los Angeles Lakers uvrstili v svoj drugi zaporedni finale zahodne konference lige NBA. Na odločilni peti tekmi sta ob zmagi 106:90 še enkrat več izstopala neustavljiva Kevin Durant in Russell Westbrook, ki sta skupaj dala 53 točk. V vrstah Los Angelesa jima je lahko sledil le Kobe Bryant z 42 točkami.

Thunder so v tem dvoboju dokazali, da so kljub mladosti ključnih igralcev zreli za najtežje tekme in zato tudi za osvojitev šampionskih prstanov. Na drugi in četrti tekmi so v zadnjih minutah naredili preobrat in zmagali. Tudi tokrat so zaostajali, a do zmage prišli že nekoliko prej. Po vodstvu Lakersov sredi tretje četrtine s 70:66 so naredili delni izid 17:7, nato pa v uvodnih minutah zadnje četrtine dali še 10 zaporednih točk. Pau Gasol je s 14 točkami in 16 skoki sicer odgovoril na kritike po četrti tekmi, a to ni bilo dovolj. Thunder so tokrat dobili tudi skok (51 proti 35), njihove protinapade pa starejši in počasnejši Lakers tako ali tako vso serijo niso mogli zaustaviti.

"To je korak v pravo smer. Dobro se počutimo, ko so se uvrstili naprej, a zdaj moramo nadaljevati na enak način," je poudaril Kevin Durant, ki se zaveda, da niso še ničesar osvojili in je pred njimi največja ovira doslej – izkušenejši in bolj številčni San Antonio Spurs, ki imajo niz 18 zaporednih zmag. "Lakers so neverjetna organizacija," dodaja Durant. Tudi James Harden je izpostavil, da jim zmaga proti Lakersom in Kobeju Bryantu, ki je bil mnogim še nekaj let nazaj vzor, veliko pomeni: "Kobe je bojevnik in ga je vedno težko premagati."

Če so se Thunder in Spurs na zahodu gladko uvrstili v finale, sta na vzhodu polfinalni bitki res pravi bitki. Medtem ko je izid na dvoboju med Miami Heat in Indiana Pacers poravnan na 2:2, so Boston Celtics v noči na torek proti Philadelphii 76ers prišli do vodstva s 3:2. Nepričakovani junak zmage 101:85 pa je bil Brandon Bass s 27 točkami. Zanj je to rekord v končnici, kar 18 točk pa je dal v odločilni tretji četrtini. "Ko si v ekipi z organizatorjem igre, kakršen je Rajon Rondo, te žoga kar sama poišče," je strnil Brandon Bass in poudaril še pomen dobre obrambe: "Tudi šeste tekme se moramo lotiti s takšnim obrambnim pristopom." Prerojeni Kevin Garnett je dodal 20 točk, Rondo pa je imel dvojnega dvojčka.

Ne spreglejte