Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
7. 7. 2012,
17.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 7. 7. 2012, 17.44

8 let

Bryant: Nash je trener na parketu

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kobe Bryant in Steve Nash. Mnogo sezon sta bila velika nasprotnika. Nash prihaja k Lakersom po svoj prvi šampionski prstan, Bryant pa bo z njegovo pomočjo poskušal osvojiti šestega.

Potem ko so se v medijih pojavila namigovanja o možnem prihodu Steva Nasha k Lakersom, se je nad idejo navdušil tudi prvi zvezdnik "jezernikov" Kobe Bryant. Prišel je ta organizator igre, ki mu je v sezoni 2005/06 "speljal" naziv najkoristnejšega igralca lige NBA, v sezoni, ki je bila po številkah najuspešnješa v Bryantovi karieri za zdaj. "Je izreden strelec in prav met z razdalje nam je manjkal v zadnjih letih," je po prvem treningu z ameriško reprezentanco dejal Bryant, "Njegove sposobnosti vodenja ekipe na parketu in njegov ’pick and roll’ sta izjemna. Ima zelo visok košarkarski IQ in je trener na parketu."

Tudi Nash je pred podpisom za "jezernike" poklical Kobea. " Želel je preveriti, če se strinjam z njegovim prihodom, saj ve kako zelo sem tekmovalen in glede na to kakšno zgodovino sem imel. Veže naju to, da sva prišla isto leto v ligo NBA in ta vez je večja, kot je bilo rivalstvo s Phoenix."

Bryant končno dočakal vrhunskega organizatorja

"Black mamba" v 16. letih, kolikor jih je preigral v ligi NBA, ob sebi še ni imel tako vrhunskega organizatorja igre. V šampionskih sezonah je imel vedno odlične soigralcepod košem kot sta Shaquille O'Neal in Pau Gasol. Nash je sicer v zenitu svoje športne poti, vendar je vseeno v vsaki izmed zadnjih treh sezon zbral največ podaj. Z njim bo Bryant lahko delal to kar najbolje zna – polnil koš. "Zaradi njega bom lahko igral tako kot najbolje znam. Zame bo to, kar je bil Scottie (Pippen) za Michaela (Jordana)."

Verjame, da kadrovanje še ni zaključeno

Še pred podpisom je Kobe javno podprl vodstvo kluba in direktorja Mitcha Kupchaka. "Verjel sem jim, ker so že velikokrat dobro sestavili moštvo. Samo spomnite se trikratnega slavja s Shaqom," se je spomnil zmagovite kombinacije z O'Nealom, " v ligi je nekaj moštev, ki vedno potegnejo prave poteze in mi smo vsekakor eno od teh." "Ne verjamem, da so končali," je odgovoril na vprašanje o še mogočih menjavah v moštvu, kjer pa vsaj za enkrat ne bo >b>Dwighta Howarda, ki je bil dolgo časa tarča kluba iz mesta angelov: "Želim mu vse najboljše in da bo pristal v moštvu kjer bo srečen."

Rezultat bo moral priti takoj, saj sta oba že nekoliko v letih. Bryant bo pred začetkom nove sezone star 34, Nash pa že 38 let.

Ne spreglejte