Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
3. 10. 2012,
19.00

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Los Angeles Lakers Kobe Bryant Dwight Howard

Sreda, 3. 10. 2012, 19.00

4 leta, 3 mesece

Bryant: Lakers so še vedno moji

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jezerniki iz Los Angelesa v novo sezono vstopajo z visokimi cilji. Prvo ime ostaja Kobe Bryant, ta po prihodu Steva Nasha in Dwighta Howarda ostaja vladar moštva.

Letos je okoli Lakersov veliko pompa. O tem govori tudi več kot 300 najavljenih medijev na predstavitvi moštva pred novo sezono. Na medijskem dnevu se 34-letnik ni mogel izogniti vprašanju, kdo bo imel glavno besedo v moštvu. Na plan so priplavali spomini, ko so Lakersi Bryantu "dodali" Shaquilla O'Neala, in njun boj za vodjo. Tokratni položaj med Howardom in "črno mambo" je nekoliko drugačen. Bryant je po 60.000 minutah prebitih na parketu izkušenejši in zrelejši, kot je bil pred tem, ob koncu kariere pa si bolj kot simbolni naziv vodje želi osvojiti še šesti šampionski prstan. "Ne bom odgovoril: 'Delimo si moštvo.' Ne, to je še vedno moja ekipa. Vendar si želim, da bo, ko bom odšel v pokoj, to Dwightova ekipa. Želim ga naučiti vse, kar znam, da se moj izstop ne bo poznal," je dejal Bryant, ki bo še vedno prva napadalna izbira Jezernikov, vseeno pa si bo tudi Howard želel dovolj žog. Zato je tu nekdanji učitelj Goran Dragića,Steve Nash, ki bo z svojimi podajami skrbel za veselje obeh igralcev. "Kobe je ob koncu kariere izredno vesel, da bo imel ob sebi takšen center. Na drugi strani pa se bo Howard končno nekoliko znebil bremena, ki ga je nosil pri Orlandu. Zdaj se bo lahko osredotočil le na igro centra, za nasprotnike pa bo še toliko težje, ker ne bodo vedeli, od kod bo grozila glavna nevarnost," težave s premalo žogami za oba košarkarja komentira Nash.

"To je moštvo z največ talenta"

Lakersi so v bližnji preteklosti že sestavili izredno moštvo na papirju, ki pa si ob koncu sezone ni nadelo prstana. Takrat sta v moštvu ob Bryantu in O'Nealu igrala še Gary Payton in Karl Malone. "To je moštvo z največ talenta med vsemi, katerih član sem kadarkoli bil," je z izbranimi besedami o moštvu razlagal 14-kratni udeleženec tekme zvezd, ob koncu pretekle sezone je imel nekaj težav s kolenom in je zaradi tega obiskal zdravnika v Nemčiji. Letos je bilo zanj počitka še manj, saj je poleti igral in osvojil zlato kolajno na olimpijskih igrah. "Mislim, da sem zaradi napornega poletja letos že takoj od začetka priprav v tekmovalni formi. Včasih se je še težje vrniti po počitniškem poletju," težav ne vidi Bryant.

Leta 2008 je prav tako po osvojitvi zlata na olimpijadi pozneje osvojil še šampionski prstan v ligi NBA. Trener Jezernikov Mike Brown vseeno ostaja previden glede Bryanta, saj bo to zanj že 17. sezona v najmočnejši ligi na svetu. V pretekli sezoni je v povprečju na parketu preživel 38,5 minute. "Če bo le mogoče, mu bom skrajšal minutažo," natančnega odgovora, koliko časa bo na parketu preživel Bryant, ni želel dati Brown. "Vem, da še vedno lahko odigra vse srečanje, če bo to potrebno."

Ne spreglejte