Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
25. 6. 2012,
12.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 6. 2012, 12.35

7 let, 12 mesecev

Brooks na pogovor, Harden želi ostati

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po uspešni sezoni so Thunder, katere je ustavil šele Miami, začeli s kadrovanjem. Pogodba poteče trenerju Scottu Brooksu, naslednjo sezono pa še Jamesu Hardnu in Sergu Ibaki.

Thunder so bitko v finalu lige NBA izgubili. Sedaj jih čaka nemara še pomembnejša. Generalni direktor Sam Presti bo imel veliko dela, saj bo konec meseca "prost" postal tvorec uspeha Scott Brooks, pogodbi pa potečeta še Dereku Fisherju in Nazru Mohammedu. "Prepričan sem, da se bomo v naslednjih dneh usedli in pogovorili. Sam bi si želel, da bi sedaj zaključeval trening pred šesto tekmo finala," je dejal Brooks, ki si še ni povsem uredil misli po izgubljenem finalu. " Potrebujem nekaj dni, da v miru strnem misli o letošnji sezoni, nato se bomo vsekakor sestali." Brooks je na klop Oklahome sedel leta 2008. Kljub temu, da prva sezona ni bila po njegovem okusu (dosegli so 23 zmag), je skupaj "rastel" z ekipo, ki je vsako sezono dodala novega mladeniča in počasi se je začel tudi rezultatski vzpon. V zadnjih treh sezonah so se prebili v končnico, kjer so vsako leto naredili korak naprej. "Ne glede, če ne bo več naš trener ali pa bo ostal še 10 let, ga bom imel rad, kot imam rad družino," je o trenerju povedal Kevin Durant.

Nekoliko več časa imajo za dogovor z Jamesom Hardnom in Sergem Ibako, katerima pogodba poteče naslednjo sezono (takrat bosta postala prosta igralca, vendar bo Oklahoma imela možnost "izenačitve" pogodbe, ki jo bosta prejela od drugih moštev, že letos poleti pa se lahko začnejo pogajati. Trenutno imata še pogodbo, ki sta jo podpisala kot novinca, tako da bodo morali Thunderji ponuditi več denarja, sploh če vemo, kako pomembna člana moštva sta. Harden je bil izbran za šestega najboljšega igralca lige, Ibaka pa je bil najboljši "bloker". "Moštvo mi je kot družina in soigralci kot bratje. Tega se ne da kupiti," je o dobri klimi v moštvu povedal Harden. "Družimo se tudi vsak dan tudi po treningih. Takega moštva res ne najdeš nikjer." Dejstvo je, da pri Thunder ne bo mogel dobiti tako visoke pogodbe, kot bi jo kje drugje, saj veliko "salary capa" porabita Durant in Westbrook. Manj manevrskega prostora je tudi zaradi visoke pogodbe Kendricka Perkinsa, ki bo v naslednji sezono dobil približno osem milijonov dolarjev. Tako bodo brez menjave težko ostali v isti zasedbi, saj bi v nasprotnem primeru skoraj ves proračun porabili le za prvo peterko in bi morali nato za ostale igralce plačevati "luksuzni" davek. Vendar pa se Harden trenutno ne ukvarja z mislijo o novi pogodbi, pač pa o zlati olimpijski medalji, katero želi osvojiti z ameriško reprezentanco. V njej bosta verjetno zaigrala tudi moštvena soigralca Westbrook in Durant, na turnirju pa bi se lahko srečali tudi z Ibako, če bo izbran v špansko reprezentanco.

Ne spreglejte