Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
16. 6. 2008,
12.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 6. 2008, 12.09

8 let

Brezec se resno spogleduje z Evropo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav se zaveda, da še nekaj časa ne bo razpolagal z imenom novega klubskega delodajalca, pa Primož Brezec ugotavlja, da je morda vendarle napočil čas za vrnitev v Evropo.

"Na mizi imam kar nekaj ponudb, tudi dokaj konkretnih, a odločitev še ni padla," na vprašanje o nerešenem klubskem statusu odgovori Primož Brezec, ki je v minuli sezoni severnoameriške lige NBA zamenjal kar tri klube (Charlotte, Detroit in Toronto), a prave priložnosti ni dočakal. Kljub vsemu je med oddihom v Sloveniji, ki je prežet tudi s treningi, dokaj miren. Čaka predvsem na prvi julij, ko se bo lahko začel kot prost igralec tudi uradno pogovarjati s klubi iz lige NBA. Svojemu menedžerju je ob tem zabičal, da ga zanima le enoletna pogodba, pravo ponudbo pa bi imel rad na mizi najkasneje do 20. julija. "Na podlagi izkušenj mi večletne pogodbe ne dišijo. Vem, da se lahko kakovostno pripravim na novo sezono in se ob pravi priložnosti v pravem klubu dokažem," je prepričan 216 cm visoki center, ki pa ob tem odkrito priznava, da ga po sedmih letih onstran Atlantika vleče tudi v Evropo. "Pa še kako … Če bi govoril v odstotkih, bi dejal, da so možnosti za vrnitev 90-odstotne."

Med kandidati tudi Olimpija

Union Olimpija? "Ena od možnosti," odgovarja Brezec, ki spremlja aktivnosti novega vodstva svojega nekdanjega kluba in smele načrte, v katere se bojda vse bolj vključuje tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Sicer pa je Brezec posebna čustva, ki jih goji do kluba, v katerem je po prihodu iz Sežane košarkarsko dozorel, pokazal tudi ob koncu minulega tedna. Z veseljem se je namreč odzval vabilu in se udeležil prireditve košarkarske šole Uniona Olimpije ob koncu šolskega leta in zaključku interne lige, ki je v okviru šole enkrat mesečno potekala vse od lanskega oktobra. Breza je mladim športnikom odgovarjal na številna vprašanja, jim podelil priznanja in avtograme ter se z nekaterimi celo pomeril v igri 1:1. Dogodek bo "zmajčkom" vsekakor ostal v lepem spominu, tako kot tudi poletni košarkarski tabor na Krku, na katerega se bodo odpravili v začetku julija. Sicer pa v KK Union Olimpija že sedaj vabijo mlade košarkarje, da se jim pridružijo tudi v novem šolskem letu. V teh dneh namreč poteka predvpis v košarkarsko šolo, ki bo v naslednji sezoni namenjena dečkom rojenim leta 1994 in mlajšim, v najmlajšo skupino (letnik 2000 in mlajši) pa se bodo lahko vpisale tudi deklice.

Ne spreglejte