Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
20. 2. 2015,
10.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić Pat Riley Miami Heat prestop Phoenix Suns

Petek, 20. 2. 2015, 10.32

8 let

Brata Dragić izbrala številki

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska košarka se je v četrtek po zaslugi Gorana Dragića znašla v središču pozornosti v ZDA. Prestop v Miami je tisto, kar si je želel, zraven pa je pripeljal še brata Zorana.

Nezadovoljen nad statusom je Goran Dragić vodstvu Phoenix Suns dal jasno vedeti, da želi kariero še to sezono nadaljevati drugje. Pri zdaj že nekdanjem delodajalcu so zavihali rokave, saj niso želeli v svojih vrstah držati košarkarja, ki ima misli drugje, poleti pa bi ga brez vsega morali izpustiti iz rok, saj se mu izteče pogodba.

Za Gorana so našli klub, v katerega je želel priti. Miami Heat je novi kraj, kamor je pripeljal tudi mlajšega brata Zorana, ki je bil del kupčije.

Oba sta si že izbrala številki, ki ju bosta imela na dresih. Na Goranovem se bo svetila številka 7, ki jo je pred leti že imel v reprezentanci - številko 1, ki jo je imel pri Phoenixu, pri Miamiju že nosi Chris Bosh -, Zoran pa bo imel na hrbtu številko 12.

Njun status, kar zadeva pogodbe, se ob prestopu ni prav nič spremenil, saj se v ZDA ne plačujejo odškodnine kot v Evropi, ampak klubi le sprejmejo višino plače, ki jo je imel košarkar pri nekdanjem delodajalcu. Izjema je jasno, ko se sklepa nova pogodba, kar čaka Gorana poleti.

Plača ostaja za letos nespremenjena, poleti pa bo spet sedel za pogajalsko mizo

Tako njegova plača za letošnje leto še naprej ostaja 7,5 milijona ameriških dolarjev (6,6 milijona evrov bruto), Zoranova pa slabih 1,3 milijona dolarjev (1,1 milijona evrov bruto). Zato pa bo pri starejšem od bratov Dragić zanimivo poleti, saj bo lahko sklenil pogodbo s katerimkoli klubom iz lige NBA, čeprav je s tem prestopom postalo jasno, da bo tudi v prihodnji sezoni nadaljeval kariero pri Miamiju.

Kapetan slovenske reprezentance bo imel možnost, da iztrži maksimalno pogodbo, ki bi mu letno navrgla 20 milijon dolarjev (17,6 milijona evrov bruto).

Družina Dragić pa ima lahko še dva dodatna razloga za veselje. Prišla sta v klub, ki je sicer na osmem mestu vzhodne konference, a bo v zaključku rednega dela lige NBA skušal ohraniti status najboljših in se uvrstiti v izločilne boje. Prva peterka, če bo seveda ostala zdrava, Goran Dragić, Dwyane Wade, Luol Deng, Chris Bosh in Hassan Whiteside, bo ob pomoči rezervistov predstavljala veliko oviro za prav vse klube. Strokovnjaki jim v tej sezoni napovedujejo še veliko lepih trenutkov.

Druga vesela novica pa je ta, da ima Miami v svojih vrstah "le" 13 košarkarjev, kar je dobrodošlo zlasti za mlajšega Zorana, ki se v Phoenixu ni naigral in je pobiral le odpadne minute. V primeru poškodbe se bo lahko tako hitreje znašel v rotaciji Vročice in si tudi on počasi začel ustvarjati ime v najmočnejši ligi na svetu.

Ne spreglejte