Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 4. 2011,
22.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Liga NBA Boston Celtics

Petek, 22. 4. 2011, 22.29

8 let

Boston povedel 3:0

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ekipa Boston Celtics je v prvem krogu končnice severnoameriške košarkarske lige NBA v gosteh s 113:96 premagala New York Knicks in povedla s 3:0 v zmagah ter jo le še zmaga loči od drugega kroga.

Prav tako vzhodnem delu je ekipa Atlanta Hawks premagala Orlando Magic z 88:84 in vodi v zmagah z 2:1. S tem izidom vodi tudi moštvo Los Angeles Lakers. Jezerniki, branilci naslova, so s 100:86 na gostovanju ugnali New Orleans Hornets. Kobe Bryant je dosegel 30 točk, polovico v prvi četrtini, Španec Pau Gasol 17 točk in 10 skokov, Andrew Bynum pa 14 točk in 11 skokov. V domači vrsti se je izkazal Chris Paul z 22 točkami in osmimi podajami.

Gostitelji so bili sicer ves čas blizu uglednejšim tekmecem, vendar pa so bili slednji po vodstvu v prvi četrtini nato ves čas v prednosti. Za miren zaključek je poskrbel Gasol, ki je s sedmimi točkami v zadnji četrtini ohranjal dvomestno prednost. Španec je bil tudi dolžnik s prejšnjih dveh tekem, saj je zbral le po osem točk. Tudi tokrat je pred izvrstno končnico začel slabo v napadu in v prvem polčasu zbral le štiri točke.

Na pragu polfinala na vzhodnem delu lige je že Boston, za katerega je Rajon Rondo dosegel trojni dvojček z 20 podajami, kar je rekord kluba v končnicah, 15 točk in 11 skokov. Paul Pierce je prišel skoraj do štiridesetega koša (38), Ray Allen pa je dodal 32 točk. Ta trojica je povsem zasenčila domače igralce, pri katerih je na prvi tekmi končnice v Madison Square Gardnu po sedmih letih še najbolj izstopal Carmelo Anthony (15 točk, 11 skokov, šest podaj), vendar je imel zelo slab met iz igre (4:16). Najboljši strelec v domači vrsti je bil sicer rezervist Shawne Williams (17).

V olimpijskem mestu leta 1996 so domači košarkarji Atlante v izenačenem in dramatičnem obračunu prišli do druge zmage, ki jo je kronal Jamal Crawford s trojko 5,7 sekunde pred koncem in odpravil vse dvome o zmagovalcu. Dve minuti in 22 sekund pred koncem sta si v lase pod košem skočila Zaza Pachulia (Atlanta) in Jason Richardson (Orlando) in bila zato izključena. Nato sta ekipi še štirikrat zamenjali vodstvo, preden je Crawford v drugem polčasu je zadel 18 od svojih 23 točk ter odločil srečanje.

Ne spreglejte