Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
4. 11. 2015,
10.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Beno Udrih Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat

Sreda, 4. 11. 2015, 10.56

8 let

Bosta Beno Udrih in Goran Dragić soigralca?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Miami se z Memphisom dogovarja o menjavi organizatorja igre Maria Chalmersa, med kandidati za vključitev v menjavo pa je tudi Beno Udrih.

Vodstvo Miamija je že poleti, ko jim je uspelo podaljšati pogodbe z vsemi ključnimi igralci (Dwyane Wade, Goran Dragić …) in še ob nekaterih okrepitvah, iskal možnosti, kako bo pocenil ekipo in znižal skupno maso za plače in čim bolj znižal plačilo luksuznega davka. Njihovo moštvo je trenutno četrto najdražje v ligi in v letošnji sezoni težko nekaj več kot 93 milijonov dolarjev.

Med prvimi v vrsti za odhod je bil nekdanji prvi organizator, zdaj pa menjava za Dragića Mario Chalmers (po tem, ko je Dragić podpisal dolgoročno pogodbo, so se govorice o njegovem odhodu še okrepile), ki se ga zdaj omenja z odhodom v Memphis.

Grizliji, četrto moštvo Zahoda v prejšnji sezoni, niso najbolje začeli sezone, nazadnje so doživeli katastrofo proti prvakom Golden Statu, ki jih je povozil s 50 točkami razlike, po petih tekmah pa imajo tri zmage in dva poraza.

Udrihu bi morali nekoga dodati

Ob odhodu Chalmersa v Memphis je eden od kandidatov za odhod k Vročici 33-letni Beno Udrih, vendar bi v tem primeru morali v menjavo dodati kakšnega igralca, saj je Chalmersova pogodba težka 4,3 milijona dolarjev (4 milijone evrov), med tem ko je Udrihova vredna "le" 2,2 milijona dolarjev (2 milijona evrov). V menjavo bi lahko po pisanju ameriškega portala ESPN bila vključena še ali Russ Smith ali JaMaychal Green.

Udrih je v letošnji sezoni nastopil na vseh tekmah in v povprečju dosegal 6,4 točke, 1,2 skoka in 3,8 podaje na tekmo, v igro pa je prihajal kot menjava za prvega organizatorja igre Mika Conleyja.

Memphis si želi izboljšati met z razdalje, vendar je vprašanje, če je 29-letni Chalmers, ki že vso kariero v ligi NBA igra za Miami, prava rešitev. V šampionski sezoni 2012/13, ko je osvojil enega od dveh prstanov, je trojke zadeval kar 40-odstotno, vendar je uspešnost v zadnji sezoni padla le na 29-odstotno uspešnost.

Ne spreglejte