Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
2. 1. 2015,
10.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

LeBron James Cleveland Cavaliers

Petek, 2. 1. 2015, 10.19

8 let

Bo to najdaljša odsotnost Jamesa?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V uradni izjavi na spletni strani kluba so zapisali, da bo prvi zvezdnik Clevelanda LeBron Jamesa zaradi težav s kolenom in hrbtom manjkal predvidoma dva tedna.

Cleveland ima v zadnjem času težave. Izgubili so štiri od zadnjih petih tekem, za nameček pa na zadnjih dveh niso mogli računati na pomoč prvega zvezdnika LeBrona Jamesa. Ta je opravil več preiskav, ki so potrdile dvotedensko odsotnost.

"Želimo, da se James povsem pozdravi, saj je sezona še zelo dolga, in želimo si biti močni do konca sezone," je za Northeast dejal trener Clevelanda David Blatt, ki je pred tem za celotno sezono izgubil že prvega centra Andersona Varejaoa.

Predvidena dvotedenska odsotnost 30-letnega zvezdnika bo njegova najdaljša v karieri, saj nikoli ni izpustil več kot pet zaporednih tekem. Do zdaj je izpustil že dve, ob dvotedenski odsotnosti pa bi manjkal več kot deset zaporednih tekem. V sezoni 2007/08 je za Cleveland v rednem delu sezone odigral 75 od 82 tekem, kar je bilo najmanj v njegovi karieri.

Štirikratni najkoristnejši igralec lige bo v tem času opravil več terapij, težave pa so se začele na božič, ko je Cleveland gostoval pri nekdanjem klubu Jamesa, Miamiju. Pri reševanju ene od žog je skočil med gledalci in stole, ko je začutil bolečino v kolenu.

"Močno me je bolelo v zadnjem času. Igral sem z bolečino, ki se je večala in manjšala," je po sredini tekmi dejal James. Brez njega, v letošnji sezoni je izpustil tri tekme, Cleveland še ni zmagal. Na zadnji tekmi niso mogli računati niti na poškodovana Kevina Lova in veterana Shawna Mariona.

Košarkarji Clevelanda so pred sezono s povratkom Jamesa in prihodom Lova iz Minnesote postali resni kandidati za naslov, po več kot tretjini odigranih tekem pa še niso na želeni ravni, v zadnjih dneh pa se je veliko pisalo tudi o negotovi prihodnosti v ligi NBA še neizkušenega trenerja Blatta, ki naj ne bi imel popolnega nadzora v slačilnici. Cleveland se trenutno nahaja na petem mestu Vzhodne konference z 18 zmagami in 14 porazi.

Ne spreglejte