Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
7. 2. 2009,
11.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 7. 2. 2009, 11.15

8 let

Bo sobota uspešna za slovenske klube?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Glede na razpored 21. kroga lige NLB imajo slovenski košarkarski klubi lepo priložnost, da poberejo poln plen. Še najtežje delo čaka Helios na gostovanju pri FMP-ju.

Split – Krka

V Novem mestu srčno upajo, da bo lahko v Splitu vsaj nekaj minut igral Smiljan Pavič, ki si je prejšnjo soboto lažje zvil gleženj in ves teden ni treniral. Dobra novica je ta, da se po poškodbi počasi ogreva veteran Davor Marcelić, še vedno pa ostaja na listi poškodovanih Simon Petrov. "Split CO je svoja dva tujca zamenjal z novima in po šestih porazih doma nazadnje po dobri igri premagal Vojvodino s 94:90. Split nas je sicer ugnal v Novem mestu in ima tokrat kot domačin zagotovo prednost. Slog Dalmatincev je agresivna obramba ali igra mož na moža s prevzemanjem, zato nas čaka dosti dela. Poskušali bomo odigrati najbolje, kot znamo, in na takšen način morda lahko presenetimo. Žal spet ne bomo v polni postavi, saj Petrova še nekaj časa ne bo na parketu, po poškodbi gležnja pa tudi Pavič še vedno ne trenira," pred večernim dvobojem pravi Ivan Sunara.

Union Olimpija – Bosna

Edini slovenski predstavnik, ki bo v 21. krogu lige NLB igral na domačem parketu, je Union Olimpija.

"Zmaji" bodo okrepljeni z Markom Maravičem pričakali Bosno. Obračun z bosanskim prvakom, katerega je zagotovil prav trenutni trener Ljubljančanov Jure Zdovc, bo imel za slovenskega selektorja še nekoliko večjo težo. "Gotovo nas čaka težka tekma, saj je Bosna v vzponu in sredi serije zmag. S prihodom Ovčine so dobili še dodatno kvaliteto. Največja nevarnost bo met za tri točke, tako da nas čaka težko delo. Vsi naši morajo dati svoj maksimum tako v obrambi kot tudi v napadu," opozarja Zdovc.

FMP – Helios

Novi trener Heliosa Rado Trifunovič je očitno našel recept za otopelo domžalsko zasedbo, ki zdaj kaže zobe tudi najmočnejšim zasedbam v ligi in je optimističen pred gostovanjem pri FMP-ju: "Zaenkrat v tej sezoni še nimamo zmage v gosteh in nekje je treba začeti. Imamo dobre možnosti, da niz prelomimo ta konec tedna v Beogradu, vendar se moramo v to prepričati. Če sami ne verjamemo vase, uspeha ne bo. FMP je sicer od prihoda novega trenerja v dobrem položaju, dobro igra, a je premagljiv," trdi Trifunovič, ki je vesel, da se v staro formo vrača Željko Zagorac, med tednom pa je pogrešal na treningih Jureta Močnika, ki se je poškodoval stegensko mišico, a je v četrtek že pričel z vadbo.

Ne spreglejte