Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
1. 12. 2020,
10.28

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47

1

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2020, 10.28

3 leta, 4 mesece

Bo prekinil reprezentančno upokojitev?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47

1

Goran Dragić Vassilis Spanoulis | Goran Dragić in Vassilis Spanouilis sta bila kar nekaj bitk v reprezentančnem dresu. Drugi bi mogoče lahko prekinil reprezentančno upokojitev, ki traja od leta 2015. Olimpijske igre so očitno velik motiv. | Foto Vid Ponikvar

Goran Dragić in Vassilis Spanouilis sta bila kar nekaj bitk v reprezentančnem dresu. Drugi bi mogoče lahko prekinil reprezentančno upokojitev, ki traja od leta 2015. Olimpijske igre so očitno velik motiv.

Foto: Vid Ponikvar

Grški košarkar Vassilis Spanoulis ne izključuje morebitne vrnitve v reprezentančni dres za čas kvalifikacij za olimpijske igre, ki jih bo prihodnje leto gostil Tokio.

Po ponedeljkovi prijateljski tekmi Olympiacosa s Kolossos Rhodes je Vassilis Spanoulis namignil, da bi se lahko vrnil v grško reprezentanco. "Bomo videli," je organizator igre odgovoril na vprašanje o morebitnem ponovnem udejstvovanjem v grški izbrani vrsti.

Spanoulis je leta 2005 z Grčijo osvojil zlato medaljo na EuroBasketu, leto pozneje se je veselil srebra na svetovnem prvenstvu na Japonskem, kjer je Grčija na kolena spravila slovito ameriško reprezentanco, v boju za zlato odličje pa nato izgubila proti Španiji. Okoli vratu si je nadel še bronasto medaljo na evropskem prvenstvu na Poljskem. Takrat so morali Grkom po dramatičnem boju premoč priznati slovenski košarkarji.

Na tistem prvenstvu je igral tudi Goran Dragić, ki pa je zaradi poškodbe večji del turnirja preživel ob robu parketa. Kapetan zlate slovenske reprezentance se je poslovil od igranja za izbrano vrsto na evropskem prvenstvu 2017, potem ko je Slovenijo popeljal do zlatega odličja, Spanoulis pa se je umaknil dve leti pred tem.

Oba sta sicer rekla, da sta končala igranje za izbrano vrsto, a je grški košarkar ta vrata zdaj spet nekoliko odprl in dopustil možnost, da bo znova branil barve Grčije. Očitno so olimpijske igre velik magnet, z Giannisom Antetokounmpojem pa ima Grčija lepe možnosti, da osvoji morebitno medaljo, ki Spanoulisu še manjka v njegovi zbirki.

Ne spreglejte